KVA Değil kVA.

kemalbnc

Üye
Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
198
Puanları
1
Yaş
36
Herkese iyi günler. Farklı bi konu açmış olacam ama olsun. Forumda bazı arkadaşlar genelde kilovoltamperin kısaltması KVA olarak yazmaktadırlar. Ama dikkat edilmesi gerekirse K=Kelvin'in kısaltmasıdır. Dolayısıyla kVA olarak göstermemiz daha doğru olacaktır. Böyle ufak gibi gözüken ama önemli olan şeylere hepimiz dikkat edersek ve birbirimizi uyarırsak daha iyi olur diye düşünüyorum. Herkese saygılar..
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Tabi konuya hakim olmayan kişiler yanlış bilgilenebilir ama çok da önemli birşey olduğunu düşünmüyorum
 
İsminizi yazarken isminizin başharifni küçük yazmak ne kadar abesse bir mühendisin bu konuyu göz ardı etmesi de o kadar abestir. Tabi görecelidir bu konunun önemli olup olmadığını düşünmek. Bu, mesleğinize verdiğiniz önemle orantılıdır diye düşünüyorum. İyi çalışmalar..
 
adamlar atom parçalayıp tekrar birleştirme deneyi üzerinde çalışıyorlar.
 
Biz önce sembolleri öğrenmeye çalışalım onlar parçalasın biz de nasıl parçaladıklarını sonra öğreniriz. Küçük şeyleri halletmeden hiçbirşeye başlanmaz. Bence uzatmaya gerek yok. Gayet normal bir şekilde arkadaşlar arasında paylaşım yaptım ama görüyorum ki kVA değil de KVA yazanlar gayet normal bir yazıdan dolayı laf dalaşına giriyorlar. Yönetici arkadaşımdan ricam bu konuyu yoruma kapasın veya bu paylaşımı köklü olarak kaldırsın. İyi çalışmalar..
 
"kWA" diye yazan da vardır "kava" diye okuyan da vardır.
bazen asansör projelerinde rastlarım kaçak akım koruma röleleri için "30 Ma" yazılır.
M Mega'nın kısaltmasıdır. ve 10 üzeri 6 ya eş değerdir : ))
 
Bir Elektirik Mühendisi'nin mümkün mertebe bunları bilmesinde fayda vardır. Bilmiyorsa da böyle paylaşımlarla öğrenmesi münasiptir. Bilmemek asla ayıp değildir, ayıp olan öğrenmemektir. .
 
düşünce güzel ama bizim insanımız türkçeyi doğru kullanmak bile istemiyor. kelimelerin içerisine w gibi acayip şekilde yazmaya çalışıyor. ben böyle yazan arkadaşlara yorum bile yazmak istemiyorum aslında.
türkçemizi doğru kullanalım zaten gerisi gelir ve mesleki terimleride düzgün kullanırız diye düşünüyorum.
 
Kemal arkadaşıma katılıyorum ;ufak gibi görünen ayrıntılar bazı yerlerde çok önem taşır,bir el ilanında elsidi(LCD) yazısı görmüştüm bir zamanlar.Bir cihazın,bir elektronik malzemenin,bir kısaltmanın doğrusu ne ise o kullanılmalı.
 
elektrik elektronikte ortak dilin oluşturulmasında bu küçük ayrıntılar önemli
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst