KAÇAK AKIM RÖLESİ yardım.

rcp_k

Üye
Katılım
5 Kas 2010
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
arkdşmzn evinde 40A lik kaçak akım günde bir kaç kere atıyor acaba bunuun sebebi ne olabilir bilgisi olan arkdşlar yardımcı olursanız tşk.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
çamaşır makinesi ,buzdalabı, ütü vb elektrikli ev aletlerinde kaçak olabilir.
tesisatta sorun olabilir.
kaçak akım rölesi kalitesiz veya bozuk olabilir
 
rölenin attığı anada çalışan aletlere dikkat ederek bulabilirsin.eğer her seferde başka bişey çalışırken atıyorsa rölede problem olabilir.
 
yardmlarnz için tşekkürederim evdeki elekrik cihazlarında kaçak olup olmadığını nasıl anlarız veya rölenn .Peki çalışan cıhazlar sigortayı attırmıyor hemen atsa kaçak nerde olduğunu anlarız ama belirli bir süreden sonra röle atıyor, kaçak olsa hemen atması gerekmezmi.
 
Kaçak akım rolesi 40 amperse kaçak 40 amperi geçtiginde atar
 
Kaçak akım rolesi 40 amperse kaçak 40 amperi geçtiginde atar

KAÇAK AKIM RÖLESİ, akıma göremi çalışır,tesisatdaki gövdeye, veya dokunana faz kaçağı anındamı çalışır. Kaçak akım röle kapasite değerleri akıma göre değil, mA değerine göre, çalışır bilmekteyim. 30 mA, 300 mA gibi..
 
kaçak akım röleleri genelde kaliteli değil.her an atabiliyor.evde bir anda birkaç elektrikli alet çalışınca atabiliyor.en iisi alman malı kaçak akım röleleri.
 
Genelde derken biraz açarmısın hangi röle sigma m.gerin pasifik bunlar uygun değilmi illa alman olması şartmı
 
K A R Akım rölesini sigorta şeklinde düşünme varlık amacı devrede faz ve nörüe arasında oluşabilecek dengesiz akımın önüne geçmek için güvenlik amaçlı rölelerdir kontak akımı ayrı birde tölere ettiği akım ayrı insan sağlığını tehlike boyutuna ulaştırmadandevreyi açmaya yöneliktir buda genelde 30 ma şeklindedir sizin tesisat veya devreye girip çıkan cihazlardan kaynaklanan sorunlardan dolayı atıyordur en son seçenek rölenin kendi arızasıdrır bu tür teysislerde bütün devredeki cihazları çıkarıp tesisatın nötür ve topraklama arası direnç değerlerine bakın her hangi bir kısa devre veya direnç değeri varsa tesisatta sıkıntı vardır eğer yoksa cihazları tek tek devreye alıp tekrar ölçülmesi gerekebilir diğer aklınıza gelen seçenek faz ve nötürn kısa devre şekli zaten sigortaya yansıyacağından dolayı tespiti kolaydır rölelerin atması ise tamamen topraklama veya nötür etkisyle olur yani ya topraklamaya her hangi bir şekilde faz veya nötür geçişi vardır bu bilgiler işığında degerlendirirsen sanırım sonuca ulaşırsın
 
neden 30mA kullanmak gerekiyo 300mA kullansak olmazmı 300mA k.a.k.r. ne için nerelerde kullanılır?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst