Arçelik 3340 S Çamaşır Makinesi Rulman Nasıl Değiştirilir?

yedinumara

Üye
Katılım
23 Haz 2011
Mesajlar
37
Puanları
1
arkadaşlar arçelik 3340S modeli çamaşır makinesini 10 yıldır kullanıyorum. Ama artık teklemeye başladı. Yüklüyken hatta boşken bile arkadan tak tak diye sesler geliyor. makinenin arkasını açtım kayışı çıkardım ve kazandan geldiğine emin oldum. içinde sanki bir bilye var takırtı geliyor. yanlız sabit aralıklarla gelmiyor.

bu arada amortisörleri daha önce değiştirmiştim zaten.. ucuzundan takmıştım açıkcası ancak kazanın içine elimi sokup bastırdığımda yay gibi zıplatmıyor yani gevşek değiller. amortisörlerle ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. şu bahsettiğim takırtı ve makinenin sıkma esnasında aşırı sallanması yaptığım küçük araştırmaya göre kazan rulmanlarından kaynaklanıyor. ama bunun değişimi kolay mıdır zor mudur nasıl yapılır altından kalkabilir miyim? en önemlisi YAPMAYA KALKSAM DESTEK VERECEK BİRİ VAR MI? gerekirse video çeker yüklerim.
 
Son düzenleme:
amortisörleri değiştirdikten sonra makinede sallanma sorunu olmaması gerekirdi.yeni taktığın amortisörleri alttan ve üstten plastik pimlerle sabitlediğinden eminmisin.Eğer tamburu elle hızlı çevirdiğin zaman sıkmadaki sese benzer ses duyman gegekir.öyle bir ses yoksa su tahliye pompasını değiştir.Makinanı uzun bir süre daha kullanmak istersen :kazan rulmanları ve keçeyi,pompayı,ve motor kömürlerini yenilemen gerekir.bu konuda sana uzaktan ne kadar yardım edilebilirse o kadar yardım ederim.
 
çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. bi kişi daha yardım için özel mesaj atmış ancak mesaj sayım yeteri kadar olmadığından cevap veremiyorum. ona da çok teşekkür ediyorum. bi terslik olmazsa kısa bi süre sonra makinenin çalışmasıyla ilgili video ve resimler koyacağım. daha iyi teşhis konması açısından. bu sorun çözmem lazım yoksa yenisini alacak durumum yok açıkcası.
 
kardeş oturduğun semt neresi bana ulaş
 
sincanda oturuyorum. özel mesaj attım. bu değişimi servis neden yapamıyor. aradım 200-250 gibi bir masraf çıkar dediler.

İŞTE VİDEOSU
[video=dailymotion;xknemr]http://www.dailymotion.com/video/xknemr_100-0743_tech[/video]
 
Son düzenleme:
tahminin arka kazan bilyası sağlam ama ön bilya arızalı. sonuçta kazan bilyalarını değişimi gerekiyor. yetkili servis 200 tl civarında yapıyor işçiliği çok fazla. özel servis arkadaşlar 70-100 arası sağlıklı bi şekilde çözer bu işi
 
sincanda oturuyorum. özel mesaj attım. bu değişimi servis neden yapamıyor. aradım 200-250 gibi bir masraf çıkar dediler.

İŞTE VİDEOSU
[video=dailymotion;xknemr]http://www.dailymotion.com/video/xknemr_100-0743_tech[/video]

sesten anladığım alt denge taşını tutan 2 adet vida gevşemiş.makinayı arkaya doğru yatır.altına eğil sol yanda büyük bir taş var bu taşı 2 adet 13 lokma ile sıkabileceğin vida var o vidaları iyice sık.
 
tambur perçin sesi gibime geliyor.^^bakımcı^^ arkadaşımızın önerisini deneyip sonuç alamadıysan Tamburu çıkarınca sorunu net olarak göreceksin.
 
Bence denge taşı değil, rulmanlar problemli. Bu makineye bence masraf yapmaya değmez ama siz bilirsiniz.

Ben olsam 100TL buna harcayana kadar 2. el çelik kazanlı daha güzel bir makine alırdım.
 
az önce altta yanda duran denge taşını kontrol ettim. hiç oynama yok. sapağsağlam duruyor. açmışken tekrar bi amortisörlere bakıyım dedim. amortisörün başındaki yer.. adı herneyse.. soket midir nedir. yerine oturmamış. elimde tam ittim 1-2 cm kadar ileri gitti ama tık diye oturmadı. sonra makineyi çalıştırdım boş halde ve küt küt sesini duymadık. sonra yerine tezgahın altına ittim tekrar bi deneyim dedim ses tekrar gelmeye başladı sanırım son denemem sonrasında yeniden yerinden oynadı. amortisörleri değiştir diye tutturdu babam. şuan 10 gün kadar bir süre için şehirdışına çıkmak durumundayım. az sonra yola çıkacam. dönüşte halletmeye çalışacam. yardım etmeye çalışan herkesten Allah razı olsun. çok teşekkür ediyorum. Hayırlı ramazanlar diliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,723
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst