direk tipi için travers seçimi

mrksmn

Üye
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar konu kirliliği yapıyorsam üzgünüm cevabımı aldıktan sonra mesajım silinebilir. biz sektörde yeniyiz 8-I A boyalı direk (150kg) için hangi travers tipi kullanıyor?

bir de bu direk tiplerini, traverslerini ve izolatorlerini vs. anlatan kaynak biliyorsanız ve verirseniz memnun oluruz. teşekkürler


Düzenleme: Roboelektronik Konuyu doğru bölümde açmaya özen gösteriniz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayın mrksmn

* Direk Tipi: 8I

* Mesafe: A.G. Direklerinde 40mt. geçmemelidir, 40 mt. açıklıkta kullanılacak direklere k simgesi eklenir.

* Travers Tipi: 6,5U-60

* Direk Ağırlığı: 150 kg (II.buz yükü bölgesi)

* Direk Boyu: 9,64 mt.


Ayrıntılı bilgi için Zafer Ürgüplü'nün kitabından yararlanabilirsiniz.
 
merhabalar.
bu konularda fazla bilgim olmamasına karşın Atilla Yunusoğlu hocanın Orta Gerilim Tesislerinde Proje çizimi adında bir kitabı (adını yanlış hatırlamış olabilirim kitabın) var. senin sorununu kökten çözer bence. her türlü çizelge ve her durum için çözümler mevcut kitapta.
kitabı emodan bulabilirsin. fiyatı biraz yüksek ama söyleyeyim şimdiden. en son 86 ytl demişlerdi bana.
saygılar....
 
yardımınız için teşekkürler. zafer ürgüplü'nün kitabını almayı düşünüyoruz. bölüm yöneticisi önerdiğine göre iyi bir kaynaktır diye tahmin ediyoruz.
 
Sayın mrksmn

Zafer ÜRGÜPLÜ'nün Elektrobank kitabına bakabilirsiniz, meslekten tüm arkadaşlarımızın elinin altında olması gereken seçim cetvelleri ve bilgiler var.

Hatta dün, email attım, bugün Posta Çeki ile havale yaptım, kitabı istetmek için. Kitabın içeriği hakkında sitesinde bilgiler, mevcut.
 
8 i a tİpİ dİreklerİnİn kendİne has traversİ vardir.travers dedİĞİnİz potans adi altinda İmalattir ayriyetten sİparİŞ edİlİr.dİreĞİ kullanacaĞin yerİn emnİyet bakimindan sİparİŞle yapilmaktadir.ayrıca kullanılacak iletkene göre değişmektedir.(alpek veya acık iletken)tipleri at 1 at 150 a.t 200 ad 150 ad 200 ad 300
 
6,5U 60 demir traversin ağırlığı ne kadardır.
 
6,5U 60 demir traversin ağırlığı ne kadardır.

sn.ynus,
6,5 U A tipi direğin ağırlığı traversler hariç 167 kg dır.

Travers seçimi direk açıklığı(menzil),buz yükü bölgesi,direğin fonksiyonu(taşıyıcı,durdurucu,),iletken cinsi,açı aralığına göre seçimi yapılmaktadır.
Örneğin;AG,Buz yükü 1.bölge,menzil 50m,taşıyıcı direk,iletken cinsi Rose ise travers profili 40x40x4,düz hatta travers tam boyu 55 cm dir.
kolay gelsin
iyi çalışmalar
 
bilgi için teşekkürler.bunun bir tablosu var mı .veya 6,5 u nun kg/cm bilgisi var mı .İnternette bazı tablolar var og için. Elimde 2. buz yükü, 10 U direklerde t60 demir travers var.Gittim manav buldum tarttırdım 5.3 kg geldi.
 
bilgi için teşekkürler.bunun bir tablosu var mı .veya 6,5 u nun kg/cm bilgisi var mı .İnternette bazı tablolar var og için. Elimde 2. buz yükü, 10 U direklerde t60 demir travers var.Gittim manav buldum tarttırdım 5.3 kg geldi.
» KİTAP DETAY {kitap.emo.org.tr}

sn.ynus,
Direk ve travers seçimi ile bilgiler ve ayrıntılı hesapları EMO nun sitesinde var.
iyi çalışmalar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst