teknik46 kullanıcısının son içeriği

  1. Anahtar-Priz Tavsiyesi

    Arkadaşlar bir okul inşaatında kullanılmak üzere kaliteli ve uygun fiyatlı aydınlatma anahtar-priz ve darbe anahtarı marka tavsiyeniz nedir? Teşekkürler,
  2. Led Armatür Tavsiyesi

    Arkadaşlar bir okul inşaatında kullanılmak üzere kaliteli ve uygun fiyatlı kare tip 60*60 gibi led armatür marka tavsiyeniz nedir? Teşekkürler,
  3. Konut Topraklama Ölçümü

    Arkadaşlar, bir apartmanın topraklaması topraklama ölçüm cihazı ile ölçülürken, cihazın verdiği voltaj binadaki elektronik cihazlara zarar verebilir mi?
  4. EMO 2013 SMM Yenileme Sorunu

    Bakanlığın nisan ayında uyarı yazısıyla belediyeler projelerde oda onayı sormuyorlardı. şimdi ise EMO bize proje onaylatmayan üyelerimize 2013 SMM belgesi vermeyeceğiz diyorlar. Bu sorunun aşılması konusunda bilgis olan paylaşabilir mi?
  5. Yapı Denetim Mühendisi

    Kardeşim demesi kolay. Adam şirketten kayda değer bir para kazanmıyorsa yapı denetimcilerin de verdiği maaşlar malum, ne yapsın ozaman.
  6. Yapı Denetim Mühendisi

    Peki bu elektrik mühendisi şu anda bir elektrik firmasına ortak, bu mühendisin yapı denetim firmasına girebilmesi için şu anki firmasının ortaklığından ayrılması gerekiyormu?
  7. Yapı Denetim Mühendisi

    Arkadaşlar bir yapı denetim firmasında denetçi olarak çalışan bir elektrik mühendisi aynı zamanda bir fabrikanın işletme sorumluluğunu alabilir mi? ve aynı anda ortağı olduğu başka bir şirkette elektrik elektronik alanında faaliyet gösterbilrmi? Teşekkürler.
  8. 11 KW Fotovoltaik Sistem

    hopdedix böyle bir sistem kaça mal oluyor (sadece güneş enr. sistemi; transfer panusu falan hariç)
  9. elektrik taahhüt işleri

    teşekkür ederim. özel sektör ihaleleri için de tecrübelerinizi paylaşırmı sınız lütfen
  10. elektrik taahhüt işleri

    merhaba arkadaşlar. elektrik elektronik üzerine ltd. şti. mühendislik firmam var. elektrik taahhüt işine başlamak istiyorum. bu konuda uygulamaya yönelik teknik bilgim var ama hiç taahhüt işi yapmadım. bu konuda faaliyet gösterebilmem için tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen. mesela ilk...
  11. kalibrasyon laboratuarı

    bu konuda hiç bilgisi olan yok mu arkadaşlar?
  12. kalibrasyon laboratuarı

    arkadaşlar kütle ağırlık elektrik ve medikal cihazlar için bir kalibrasyon laboratuarı kurmak kaça mal olur? bu konudaki iş potansiyeli nasıldır? tecrübe ve bilgilerinizi rica ediyorum.
  13. TN TT ?

    Çalışan bir fabrika trafosunun topraklama sisteminin TN mi TT mi olduğu nasıl anlaşılır?
  14. trafo topraklaması ölçümü

    3 elektrod: yani 2 ölçüm kazığının toprağa çakılıp 1 ölçüm kablosunun da toprak elektroduna bağlandığı ölçüm tekniği demek istemiştim. teşekkürler.
  15. trafo topraklaması ölçümü

    ben trafo topraklamasının topraklama direncini 3 elektrod yöntemiyle ölçüm yaparken trafo nun enerjisi kesik iken yapıyorum. bir arkadaşım enerji altında da yapaılabileceğini söylüyor. bence bu durumda hem cihaz arızalanabilir ya da yanlış ölçüm yapılır kanaatindeyim. siz ne dersiniz bu konuda...
Geri
Üst