SB-1590 kullanıcısının son içeriği

  1. Yüksek voltaj regülatörü

    Selamün aleyküm. LR645 ve LR8 türü ayarlı regülatör arıyorum.Bu ürünlerin çıkış akımları çok düşük. 30-50 ma arasında.Daha yüksek çıkış veren regülatör tavsiye edebilirmisiniz ? 250 -300 v dc yi regülede kullanacağım.Başka türlü nasıl voltajı düşürebilirim ?
  2. Daimi kondansatör,yolverme kondansatörü nasıl anlaşılır?

    Daimilerin üzerinde kod olur. Bendeki mesela cbb60 daimi devre, start kondansatörleri aralıklı değerde oluyor Daimi ise sabit değerli olur. En iyisi çevredeki bir bobinajcıya danışmak bana göre. Bende acemisiyim.
  3. Ac kondansatörü dc'de çalıştırma ?

    Selamün Aleyküm. Bu asenkron motorlardaki daimi devre ve start kondansatörlerini dc de çalıştırmanın sakıncası varmıdır ? Elimde daimi devre kondansatörü var 20 mf 450 v klamens kutusunun içinde idi.bir kaç kere dc de çalıştırdım, ama uzun süreli çalışmada ne olabilir ?
  4. Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

    Bu kadar yazı yazılan bir konuda hesaplama bilgisi olan kimse yok ? ilginç ?
  5. Alternatör hesaplamaları

    Selamün aleyküm. Forumda bir çok konuyu gezdim ancak,Hesaplamalar hakkında hiç konuşulmamış bile. Elimde asenkron sincap kafes 24 oluk 600 w motor var.Bunun rotoruna mıknatıs yerleştirir ,Kendi devrinin üzerine çıkarsam enerji elde edebilirim ancak ,Manyetik akının ne akadar olduğunu bilmek...
  6. Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

    Selamün aleyküm. Ben hesaplama konusunda takılıyorum. Bazı yapılmış projelerde verilen hesaplamalar var. Mesela hava nüveli bir bobin gurubundan sabit manyetik alanlı mıknatıslar ile alınacak voltaj, devir hesabı verilmiş.Ben 4 bobin tek faz örnekleyeceğim. 3000 d/d sabit devirim var 2 kutup...
Geri
Üst