Phiber_Optic kullanıcısının son içeriği

  1. Phiber_Optic

    bilgisayar power ile cctv kamera besemesi

    Pardon ben 12 Volt kullanacağını unutmuşum :) . Toplam Amper olarak o guce ulasir ama farkli kanallari toplarsak ancak oyle . Tek kanal ustunden vereceğini sanmıyorum .
  2. Phiber_Optic

    İp Kamera DVR Cihaza Baglamak

    IP kameranın özelliği zaten odur Network üzerinden Kaydediciye ulaşması yoksa Analog tipten bir farkı kullanılan kablo olurdu .
  3. Phiber_Optic

    bilgisayar power ile cctv kamera besemesi

    Kaş yapayım derken göz çıkarmayın bence . PSU'nun gücü bellidir 650 / 700 Watt civarı . Buda 5-6 Amper demektir . 25 Amperlik PSU nerede var ben hiç görmedim gerçekten de .
  4. Phiber_Optic

    görüntüler karışıyor mozaik oluyor adeta

    Aklıma gelen başka bir problem yok bu konuyla alakalı . En son bir UPS ile dene ve mümkünse kamerayı sök 1 metrelik bir kablo ile direk DVR takıp dene .
  5. Phiber_Optic

    esser yangın otomasyonu test dedektorü

    Mantık olarak düşünürsek Artı uç ile toprak arasına bağlantı atabilirler bu şekilde toprak hattında olabilecek kacaklar ledi aktif edebilir . Ama tabi düşük omajlı bir direnç ile seri bağlıyordurlar muhtemelen . Bir arkadaşım esser yangın sistemleri kuruyor ona sorabilirim eğer lazımsa belki o...
  6. Phiber_Optic

    esser yangın otomasyonu test dedektorü

    Bir led bağliyorlar demişsiniz ama her hatada farklı bir renk yanıyor diyorsunuz ? Elinizde dedektörün tabanının resmi varsa bakıp anlamaya çalışabilirim .
  7. Phiber_Optic

    görüntüler karışıyor mozaik oluyor adeta

    Anladığım kadarıyla tek güç kaynağı ile kameraları besliyorsunuz . İmkanınız varsa güç kaynağını değiştirin filitre devresinde ki problemden dolayı da kamera görüntülerinde parazit olabilir . Modeme gelecek olursak kameraların çalışma frekansından çok yüksektir Wi-Fi sinyalleri hatta tam olarak...
  8. Phiber_Optic

    İnvertörler Çalıştığında Kamera Görüntüleri Bozuluyor

    Elektrik beslemeleri aynı faz üstünden gelirse yine parazit yaptırabilir . Örnek olarak ses sistemi kurulmuş bir yerde aynı fazdan yüksek frekans yayan bir cihaz çalışınca bir cızırtı sesi duyabilirsiniz .
  9. Phiber_Optic

    görüntüler karışıyor mozaik oluyor adeta

    DVR topraklamasını iyi yapın kameraların topraklamasını kesmeyin iyi bir topraklama yapın ona da . Görüntü kablolarının güzergahında olabilecek yüksek frekanslı cihazlardan kabloları mümkün mertebe uzak tutun . 2. kamerayı takmadan diğer kameraları takarak deneyin.
  10. Phiber_Optic

    18. Notebook Çekilişi (1 Adet Notebook)

    Notebook çekilişine katılmak istiyorum.
  11. Phiber_Optic

    Yangın ihbar(anons) sistemi ile ofis içi müzik sistemi entegrasyonu hakkında

    Konu biraz eskimişiz ama yorumları gorunce cevap vermeye karar verdim . Eger merkezden gelen kablo 4x olursa 2 ucu ses kaynagı 2 ucu da 24 V gondermek için kullanabilirsiniz . Burada kullanacaginiz cihaz Input girisli volume control olacaktır . Sistem normal muzik yayınıda iken herhangi bir...
  12. Phiber_Optic

    bilgisayarım kendi kendine kapanıyo açılıyo

    Zaten anladığım kadarıyla soru soranlar cevabı bulursa açtığı konuya bir daha gelip bakmıyor bile :) . Hani deseki tamam ben sorunu şu şekilde çözdüm bu konudan muzdarip olanlarda da yararlanabilir ama şimdiye kadar görmedim .
  13. Phiber_Optic

    pic16f628a pic ile 74595 kullanarak kayanyazı

    En iyi LED sürücüsü ULN 2003 entegresidir .
  14. Phiber_Optic

    Çin ve Güney Kore Elektronik Marketleri

    Bilmiyorum daha önce bir yerlerde gördünüz mü ama elektronige gönül verenlerin görünce burası bir cennet diyeceği bir yermiş hakkikaten de :) . https://www.youtube.com/watch?v=KoN0pLSMM2I
  15. Phiber_Optic

    74595 ile yazı kaydırma

    Yazıyı PIC üstünden mi gonderiyorsunuz ? Belki Osilator olarak kullandiğiniz Kristal de problem olabilir ?
Geri
Üst