ozurhun kullanıcısının son içeriği

  1. ozurhun

    Apartmanın girişine kullanılan koruyucu ekipman...

    Benim düşüncem de aynı şekilde ve kaldı ki o sigorta baş 1,5 yıl sonra ağırttı. Bu konuyla alakalı standart ve yönetmelikler diye ifade ettiğiniz bilgilerin yer aldığı dökümanlara nereden ulaşabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  2. ozurhun

    Apartmanın girişine kullanılan koruyucu ekipman...

    konu ile alakalı yorumunuzu merak ediyorum. biraz daha açar mısınız?
  3. ozurhun

    Apartmanın girişine kullanılan koruyucu ekipman...

    seçicilik prensibi itibari ile dairede 3kA kullanılıyorsa, öncesinde 6kA veya 10kA seçilmesi daha uygun olacaktır. bu yüzden bina tesisatlarında daha güçlü olduğundan(Kısa devre kesme kapasitesi) ötürü kompakt şalterler kullanılıyor diye biliyorum.
  4. ozurhun

    Apartmanın girişine kullanılan koruyucu ekipman...

    Bu konuda aslında sormak istediğim başka bir husus. 3kA 63A sigortanın kullanımı anormal değil mi? Genellikle Kompakt şalter ve KAK Kompakt şalter kullanılmıyor mu?
  5. ozurhun

    Apartmanın girişine kullanılan koruyucu ekipman...

    Merhabalar, Sizlere bir şey sormak istiyorum. 3 katlı bir apartmanın dağıtım panosunda 3kA 63A 3P+N sigorta kullanılmış. Bu sigortadan dairelerin sayaç ve ana sigortalarına enerji dağıtılmış. Benim bildiğim, bina girişinde kofralar bulunur. Buradan sonra fazlar dairelere dağıtılır. Bu...
  6. ozurhun

    Evimdeki Kaçak Akım Değerini Nasıl ölçe bilirim?

    Selamlar, Benim merak ettiğim iki konu bulunmaktadır. 1. Ben evimdeki tesisatta kaç mA artık akım oluştuğunu nasıl kontrol edebilirim? 2. KAK şalterinin içinden ses geliyor. Bunun nedeni ne olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
  7. ozurhun

    Evin içindeki Kaçak Akım Değerini nasıl ölçe bilirim?

    Bu kaçak akım ölçümünü nasıl yapabilirim. mA kademesine alıp nötr ile toprak arasını mı ölçeceğim?
  8. ozurhun

    Evin içindeki Kaçak Akım Değerini nasıl ölçe bilirim?

    Selamlar, Evimdeki 30mA'lik KAK atıyor. Yerine 300mA'lık taktığımda atmıyor. Evimin içerisindeki kaçak akım değerini nasıl ölçe bilirim? hem cihaz hemde yöntem önere bilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
  9. ozurhun

    Bu durumda sorun hangi üründe?

    Ama Termik manyetik şalterin çıkışında motora özel C tipi 3x40A sigorta bulunmak bunun koruma yapması gerekmez miydi?
  10. ozurhun

    Bu durumda sorun hangi üründe?

    Merhabalar, Aşağıdaki konuda yorumunuzu beklemekteyim. 20 HP gücünde bir ısı pompası için Ana panoda 300A Kompakt şalter(Toroid trafolu ve kaçak akım algılama röleli) sonrasında 3x40A. C tipi Otomatik Sigorta kullanılıyor. Sigorta sonrasında ürünün kontrolü için çin marka kontaktör...
  11. ozurhun

    Kompakt Şalter bu durumda koruma yapar mı?

    Selamlar, Başıma gelen bir durumdan özetle bir soru yöneltmek istiyorum. Bir fabrikaya kompakt şalter bağlanmış. Kompakt şalterin girişine bağlı 2. ve 3. faz baraları birbirine temas etmiş ve kısa devre olmuş. Bu durumda kompakt şalter yanmış ama mandalı açılmamış. Kısa devrenin girişte olması...
  12. ozurhun

    Faz faz üstüne binmek ne demek?

    Olabilir. Ama ölçü aleti ile de yanımda kontrol ettiğinde. Kompakt şalterin nötr hattında geçiş olmadığını bende gördüm.
  13. ozurhun

    Faz faz üstüne binmek ne demek?

    Merhabalar, Elektrikçi bizim binamıza 3P+N Kaçak akım korumalı kompakt şalter bağladı. Enerjiyi verdikten sonra klima kartı ve diafon sisteminin kartı yandı. Kontrol ettiğinde Kaçak akım korumalı kompakt şalterin N hattının geçirmediği ve faz faz üstüne bindiğini söyledi. Faz faz üzerine...
  14. ozurhun

    Tüp Kondansatör ile ilgili merak ettiğim konu

    Selamlar, Kompanzasyon da kullanılan tüp kondansatörlerin uçlarında dirençler bağlı olarak satılıyor. Bu dirençler ne işe yarıyor? Olmaması durumunda neye sebebiyet verir? Piyasadan satın aldığım bir markada göremedim. Bu konuda yardımcı olmanız halinde çok memnun olurum.
  15. ozurhun

    Kaçak akım rölesi bu durumda atar mı?

    Değerli arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Daha iyi anlayabilmem için bir şey daha sormak istiyorum. Böyle bir durumda prizde herhangi bir cihaz bağlı olmamasının bir etkisi yok mu? yani direkt faz üzerinden temas var. Nötr dönüşü yok gibi düşünülebiliyor mu?

Yeni mesajlar

Geri
Üst