muratgurbuz kullanıcısının son içeriği

  1. muratgurbuz

    DC Servo Motor Seçimi

    Herkese selamlar. Böyle bir dc motor ile karşı karşıyayım yapmış olduğu sarım işinde yüksek tork imkanı sağladığı için kullanıldığı aşikar. Bilmek istediğim bu motor kaç Nm güç sağlamakta bu konuda bana yardımcı olma imkanınız var mı?
  2. muratgurbuz

    Plc öğrenmek mi yoksa elektik elektronik mühendisliğine geçiş yapmak mı

    3. ihtimal Öğrenirken okumak . Okurken yaşarsan mesleği çelik gibi olursun.
  3. muratgurbuz

    TİA PORTAL STL vs SCL (ST)

    Siemensin planlaması sayesinde evet scl dilini ön plana çıkarmak adına en çok kullanılan CPU serisine 1200'e STL dilini koymayarak bu dile scl diline yönlendirme yapmış oluyor ki bu yazıyı paylaşalı yaklaşık 3 yıl olmuş arkadaşlar geçen bu sürede STL dilini bırakamasam da sanırım scl dilini...
  4. muratgurbuz

    Mıtsubıshı plc

    Ara sıra GX Works 2 ya da GX Works 3 te basic işlerim oluyor tam hakim olduğum bir marka değil fakat manueli çok güzel olduğunu düşünüyorum. Ben bu şekilde çoğu şeyi çözebileceğini düşünüyorum. Help menüsünden "üst satır" gx works3 help.. sonrası ile ilgili bir görsel atıcam ve yanlış...
  5. muratgurbuz

    S71200 ve PT100 kullanımı

    sinyal board fiyatını beğenmiyor veya kullanmak istemiyorsanız transmitter kullanın o zaman 1200 AI girişlerini amaca uygun kullanmış oluruz bu arada rtd kartlarında sıcaklık işlemi yaparken scale işlemini donanım kendisi yapar direk sıcaklık değerini alırsınız.
  6. muratgurbuz

    Panasonic Hmi - Plc - Servo Soruları

    Arkadaşlar şifre konusunda bana yardımcı olur musunuz kurulum yapmam gerek
  7. muratgurbuz

    Profinet istasyon haberleşme hataları

    Hmı da alarmlarına systemi de ekle.
  8. muratgurbuz

    Tia portalda s7-1200 için hardware interrupt oluşturma

    Neden interrupt kullanman gerektiğini doğru bil bazen saçma sapan şeylerde kullanma önerileri duyuyorum gerisini linkten halledersin.
  9. muratgurbuz

    Sıvıların yogunluğunu ölçebileceğim bir sensör var mıdır?

    sercan merhaba Refractometer, iletkenlik ve özellikle dansimetre cihazları ile ilgili biraz araştırma yapıp sonrasında bu cihazları satan bir firma ile uygulamanın detaylarını konuşmanı öneririm.
  10. muratgurbuz

    Siemens RS-485 Modbus Rtu data okuma

    Bu kart ile çalışacak arkadaşlar sorun yaşarsa buradan bana ulaşabilir..
  11. muratgurbuz

    Siemens RS-485 Modbus Rtu data okuma

    arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Özel imalat bir pcb ile haberleşmem gerekiyor sorun yaşıyorum. Yardımcı olma imkanınız var mı?
  12. muratgurbuz

    Tia portal v14 plc v.4.3 bağlantı sorunu

    benim yaşadığım ile aynı sorun ise mümkün görünmüyor.. resmen limana yanaşan gemiden cpu aldım en azından kendi adıma söylüyorum firmwareyi net olarak söylersen eğer net cevap verebilirim sana online diagnostic ten baktığında istediği firmware versiyonunu söyler.
Geri
Üst