I_Mor_I kullanıcısının son içeriği

  1. Elektrik ark ocağı güç kaynağı

    ben zaten videodaki trafoyla linktekini karşılaştırmak gibi birşey yapmadım akım neye göre de arttığını biliyorum zaten liseden geçmiş herkes bilir.Ben dökümü kile yapacağım veya kuma.
  2. Elektrik ark ocağı güç kaynağı

    burada yaptığını aynı şekilde ark ocağınada uygulamış bu şekilde olmaz mı?
  3. Elektrik ark ocağı güç kaynağı

    ama sonuçta oluşan ark 4kV hatta 10KV olan da var ve oluşan arkın frekansıda aynı zamanda 40kHz
  4. Elektrik ark ocağı güç kaynağı

    http://www.ledsatisi.com/Elektronik-Trafo-4000V,PR-81.html rica etsem şu linke bir bakabilir misiniz? Eğer bununla gaz kullanacaksam o gaz olayına da girmeyi pek istemiyorum.Gaz olmadan nasıl halledebilirim?
  5. Elektrik ark ocağı güç kaynağı

    14kV luk ateşleme trafosu ile bunu yapabilirmiyim ?
  6. Elektrik ark ocağı güç kaynağı

    eriten şey akım veya gerilim değilki anot ve katot arsındaki oluşan plazma(ark) plazmaların bir çoğu stabil 500 derece taşıyorlar zaten, ama güçlü arkta termal ışıma noktaları yani anot ve katodun en yakın olduğu yerde sıcaklık 5000 derecelere dahi çıkabiliyorlar.Ben induksiyonun uğraştırıcı...
  7. Elektrik ark ocağı güç kaynağı

    Çıkmak istediğim sıcaklık yaklaşık 1500-1700 derece eriteceğim en ağır şey 1200 gram civarında ,bana yeterli olan 38 volt 350-400 civarı diye düşünüyorum yine fazla ama bunu birkaç kişinin mikrodalga trafosu ile yaptığı videolar falan var.
  8. Elektrik ark ocağı güç kaynağı

    Elbette rodlara ihtiyacım var 10mm lik grafit çubuk buldum 450 amper bu çubuğun sınırı.Ark ocakları malzemeyi daha fazla ısıtabiliyor böylelikle döküm esnasında dökümü yapabilmek için daha fazla zaman oluyor,ayrıca daha hızlı yapıyor.
  9. Elektrik ark ocağı güç kaynağı

    Evet var fakat fiyatları çok fazla bu nedenle alamıyorum
  10. Elektrik ark ocağı güç kaynağı

    Arkadaşlar merhabalar, Benim bir proje için döküm yapmam gerekiyor ve bu dökümde çelik eriticem.Ben de bunu yapabileceğini düşündüğüm ark ocağını yapacağım çünkü diğer ocaklar bu ocağın vereceği ısıya ulaşamıyorlar.Ark ocağı için girişi alternatif akım (220-40/10) bana yaklaşık 40-50...
  11. Yapay zeka

    Peki programlama dilleri falan
  12. Enerji dönüşümü hakkında ama biraz farklı...

    Bunu tm olarak bilemeyiz genellikle kullanilan elementin mol basina düşen enerji kadar enerji açığa cikar ama bir molde atom yaricapi ile oranlanmasi ile bulunabilir.
  13. Enerji dönüşümü hakkında ama biraz farklı...

    Elbette mantıklı olduğunu söylemedim zaten sadece beyin fırtınası yapmayi on goruyordum ve nukleer reaktorlerin nasil calistigini fuzyon ve fisyin biliminde bilgi birikimim var sorum dedigim gibi isin icinde su olmadan ve kolay şekilde nasil elektrik enerjisi uretebiliriz??
  14. Yapay zeka

    yapay zekayı sadece bilgisayarda oluşturmak istiyorum söylenenleri algılamasını ve kendisine yazılan algoritmalarla cevap vermesini bir bilgi kütüpanesi oluşturmayı ve kendi kendine öğrenebilme en azından bilimsel sorulara en az inasnlar kadar sağlıklı cevap vermesini istiyorum fakat sorun şu ki...
  15. Enerji dönüşümü hakkında ama biraz farklı...

    sorum şu ki bir nükleer reaktörden su ile değilde daha kolay bir şekilde elektrik üretilebilirmi ? fakat soruyu biraz değiştirmek istiyorum,reaktörde açığa çıkan eV reaktörün dışına yapılan dışı yalıtkan içi iletken bir duvar veya kablo benzeri bir sey ile taşınabilirmi belki birilerinin daha...
Geri
Üst