general_0310 kullanıcısının son içeriği

  1. kalvyede tuş sorunu

    Temizleyip kuruttuktan sonrada çalışmıyorsa yüksek ihtimalle gitmiştir. Bence yenisini alın, hani şu katlanabilir olanlardan, üstüne bir şey dökülse de sıkıntı olmaz :)
  2. kart okuyucu+kontrol hangi dil?

    Bence C öğren.
  3. Teknikerlik teknisyenle aynı işi mi yapıyor?

    Bence de lys ye hazırlanmak daha iyi olur. Zaten artık katsayı farkı da yok. Okumak veya diploma ise en önemli şey. Çokşey bil ama yine de diploman elinde olsun. Birçok arkadaşımda rastladım şu söylentiye "Neden böyle haksızlık oluyor". Bunu diyen arkadaşlarım hep lise mezunu.Kendisini...
  4. Seri Port (RS232) Haberleşmesi Tecrübeleriniz?

    seri portta en sinir olduğum şey çapraz ve düz kablo diye ayrım olması. Onun haricinde basit ve kullanışlı.
  5. Mükemmel işçilik

    teşekkürler akincural. youtube daki dayı bize üçkağıt yapmış (:
  6. Mükemmel işçilik

    Bildiğim şeyler altüst oldu :). butonların özellikleri başka olmasın diyecem ama seri devre üzerinde tek ledi nasıl yakabilecek ona cevap bulamadım. Evet bence de bilen birileri varsa beni aydınlatsın :).
  7. 10 MİLYON $ LIK PROJE

    Pic le yaparsanız o sistem parazit alır ve sağlam insanı kanser diye de gösterebilir. :D
  8. Kumanda Devresi

    İyide sn. hakobaba kumanda devresini kurmak istemiyor ki amerikan normuna göre çizim yapmak istiyor.
  9. PIC'te Zamanlama Nasıl Oluyor?

    Dil olarak değilde mantık olarak birkaç konudan bahsedebilirim. Pic içinde timer lar vardır. Pic özelliğine göre bu timerların sayısı değişir. Bu timer ayarlanan değerler göre (ki bu ayarlar, pic içindeki registerler dan yapılıyor) Saat frekansını clock kaynağından alıyor veya harici bir...
  10. Pic ile Zaman kontrolü

    Evet cenkun arkadaşında dediği gibi timer kesmesi ile bir saat programı yapmalısın. 32KHz lik kristaller var bu iş için. Birde döngü yaparak bekleme yapma komutları var. Ama onlar bazen tutmuyor. Uzun sürelerde bazen sapıtıyor.
  11. Konu hakkında yardım edebilecek var mı?

    picin tek pinine birden fazla komut vermek derken bir pinin hem giriş hemde çıkış olarak mı kullanacaksın. Biraz daha örnekli anlatırsan ortaya bir şekil çıkar ve soru ona göre cevaplanır. 2. sorun için hangi dili kullandığın önemli. Ona göre örnek verilebilir. İyi çalışmalar.
  12. Pic Seçimi Nasıl Yapılır?

    yapılacak işlem yoğunluğuna göre bakılır. Mesela tft lcd sürerken genelde 32 bit mcu kullanırlar. Çünkü 8 bit mcu lar tft ye görüntü yetiştirirken diğer çalışacak programlara yetişemezler. Aslında bana sorarsanız ben çok ufak olmayan her projede 32 bit kullanmayı seçerim. Çünkü hem yeni...
  13. PIC'i Programladım ama Bir Türlü Çalıştıramadım

    baskı devreyi areste çizdiysen veya herhangi bir baskı devre çizdiysen ve anlaşılacak bir şekilde ise onu da yükle, birde donanımsal olarak bakalım. Belki gözden kaçan ufak bir detay vardır.
  14. Hiç Böyle PC Kasaları Gördünüz Mü?

    Hakikaten mikrodalga güzelmiş.
Geri
Üst