Feza144 kullanıcısının son içeriği

  1. Güneş panelinin çıkışındaki direncin gerilimi farklı çıkıyor

    Anladım teşekkür ederim. Direnci panelin artısı ile eksisi arasına bağlayıp ölçuyorum. Direncin tek bir örevi var o da ilüzerine üşen erilimi düşürmek demişsiniz. Burada tam olarak ne demek istediniz anlayamadım.
  2. Güneş panelinin çıkışındaki direncin gerilimi farklı çıkıyor

    Serkan ve kesmez söylediklerinizi anladım teşekkür ederim. Kesmez sizin söylediğiniz yük altında gerilim düşmesinin sebebi nedir acaba?
  3. Güneş panelinin çıkışındaki direncin gerilimi farklı çıkıyor

    Hayır masamın üzerinde test yapıyorum ve güneş panelimden 10V gerilim alıyorum. Güneş panelimi kaldırıp lambaya yaklaştırdığım zaman 17V gerilim alıyorum. İlk mesajim ile ikinci mesajım arasında fark var. Test yaparken 10V gerilim alıyorum güneş panelinden. Lakin direnç bağladığımda, direnç...
  4. Güneş panelinin çıkışındaki direncin gerilimi farklı çıkıyor

    Güneş panelim küçük. Maksimum gerilimi 17V ve lambaya yaklaştırdığım zaman 17 V görüyorum. Lamba altında test yapmak ne gibi bir sorun oluşturur?
  5. Güneş panelinin çıkışındaki direncin gerilimi farklı çıkıyor

    Proje ödevi için güneş paneli aldım. Lamba altında 10V çıkış alıyorum. Çıkışa direnç bağladığımda direnç üzerinde 10V görmem gerekiyor lakin bağladığım dirençlere göre farklı farklı gerilimler görüyorum. Alım ise sabit kalıyor. Bunun sebebi nedir bilen açıklayabilir mi?
Geri
Üst