fearless2323 kullanıcısının son içeriği

  1. Yüksek Gerilim Tesislerinde İşletme Sorumluluğu Sınavı

    biraz geç oldu arada askere gittiğim için paylaşamadım daha sonra da foruma girmek nasip olmadı en azından bundan sonra girecek arkadaşlar için elimdeki sorular bunlar sorular benzer çıkmıştı ben girdiğimde ama 1 yıldan fazla oluyor değişmişmidir bilmiyorum.
  2. Yüksek Gerilim Tesislerinde İşletme Sorumluluğu Sınavı

    Merhaba arkadaşlar yakın zamanda yüksek gerilim tesislerinde işletme sorumluluğu eğitimine girenler bilir misem sistemi değiştirmiş. Artık eğitimin hemen ardından sınav olmuyor. Girenlerden duyduğum kadarıyla sınavda da eskisi gibi yardımlaşma kolay olmuyormuş. Kamera filan koyuyorlarmış sınıfa...
  3. GSM MODÜL YARDIM

    Merhaba ; Gsm modül kullanarak sms ile uzaktan röle kontrolü yapabileceğim ve modülden kullanıcıya bilgilendirme sms i alabileceğim gsm modülü önerebilir misiniz? İnternette SIM908 gibi birkaç modül var ama ihtiyacımı karşılayabileceğim en uygun (maddi açıdan da) birşey arıyorum. Bir de gördüğüm...
  4. SEPIC BUCK BOOST DEVRESİ

    Merhaba ; 12V giriş 2V-20V arası çıkış alabileceğim bir 20W sepic buck boost devresi tasarlamam gerekiyor. Çıkış gerilimini değiştirebilmek için potansiyometre olacak. İnternette çok fazla kaynak bulamadım. Yardım edebilecek olan var mı ?
  5. ISIS YARDIM !

    ISIS kütüpanesinde LM565 VE LM566 yok. İnternette epeyi araştırdım ama bulamadım. Kullanacağım devreyi simüle etmem gerekiyor. Yardım edebilir misiniz ?
  6. Power lıne communıcatıon

    Merhaba arkadaşlar; Bitirme tezi olarak güç hattı üzerinden led kontrolü yapmam gerekiyor. Basitçe 9-12V trafolu bir güç hattından verici ve alıcı boardlar tasarlayıp (TTL , VCO, PLL, Line Interface) kurmam gerekiyor. Olayın özü verici board da FSK modülasyonu yapılan işaret trafolu arayüz...
  7. Mikroişlemci seçimi yardım..

    Sadece keypad kontrolü olmayacak. Bitirme tezim için sormuştum. Parmak iziyle öğrenci yoklama sistemi yapmam gerekiyor. RS232 ile parmak izi modülüne bağlanıp 4x4 keypad den giriş oluşturulacak ve lcd ekrandan öğrenci bilgisi görünecek. ve usb portuyla da bu verileri bilgisayara aktaracak.
  8. Siemens Simatic S7 SCL Programlama Dili

    scl dili için önerebileceğiniz kitap var mı ?
  9. Mikroişlemci seçimi yardım..

    Teşekkür ederim
  10. Mikroişlemci seçimi yardım..

    ​4x4 keypad - RS232 portu - USB Portu ve LCD ekran kullanarak bi devre kartı yapmam gerekiyor. Bunun için en uygun mikroişlemci hangisi olur ? Bir de keypad için 74C922 key enkoder entegresi kullanmam gerekiyor mu ?
Geri
Üst