eskici09 kullanıcısının son içeriği

  1. eskici09

    Kompanzasyon reaktif ceza hakkında MÜHİM

    Günlük 30mwh tüketimi olan bir tesiste çok rahat kurtarılacağını düşünüyorum, muhtelemelen ay sonuna kadar hiç doğru düzgün kompanzasyon çalışmamış , eğer aktif ettiniz cosfi 1 oluyorsa devreye girmeyen kondansatörleride sabit gibi aktif edin 2 gün sonra eski haline getirirsiniz. Dedikleri gibi...
  2. eskici09

    Jeneratör sargı mantığını anlayamıyorum

    kutup sayıları sargının devirini belirler, hesabına göre kutup sayıları farklılık gösterebilir, ayrıca bobin telinin kesitine göre sargı şekilleri farklılık gösterebilir, örnek veriyorum 0,75 kesitinde 2'li paralel bağlantı yapılıyorsa, 0,5 kesitinde 3'lü yapılabiliyor hesaba göre tabi.
  3. eskici09

    Tek faz çıkışlı sürücü

    https://www.motkonsis.com.tr/invertek/urundetay/invertek-monofaze-motorlar-icin-frekans-konvertoru-optidrive-e2-6/ şöyle bi cihaz buldum işinizi görür sanırım. Motor gücü 1.1kw sanırım yeni modeller mevcut yazıyor belki vardır.
  4. eskici09

    M340 plc

    Rica ederim.
  5. eskici09

    M340 plc

    İşte ayarı yapılmadığı için dosyayı bulamıyor , hmı dan çekmek yerine yazılmış pc de pogramı bulmak gerekecek, oradan kopyalanabilir ancak.
  6. eskici09

    M340 plc

    Hocam şimdi magelislerde başlarken ip kısmı açılıyor muydu bilmiyorum ama , hmı programlanırken köşe seçiliyor örnek video atıcam , o köşelere bastığınızda elinizle hmı ayarlarını ulaşabilir oradan ip adresini görebilirsiniz. Ayrıca vijeo designer ile mi yazıldı ? yükleme yaparken...
  7. eskici09

    M340 plc

    Online olarak yazılmıyor diye biliyorum.
  8. eskici09

    M340 plc

    anladım dediğim gibi hardware yaptığınız güncellemeyi software olarakta yapacaksınız, sadece size tavsiyem mevcut programı bağlandığınızda yedeğini alın, kopyası üzerinden güncellemeyi yapın. Ben modicon serilerini kullandım unity proylada aram az çok vardır, yardımcı olmaya çalışırım.
  9. eskici09

    M340 plc

    Hocam merhaba, mevcut rack grubuna analog input modülü ekleyeceksen ilave olarak yazılımda da bunu tanımlaman gerekir, sonlandırma yapmana gerek yok, eğer ikinci bir rack gelecekse ikisi arasında bağlantı yapılır. Burada modülü ekleyip yazılımda güncellemeniz gerekmektedir.
  10. eskici09

    Ölçü sayaç akım trafosu hakkında?

    süreklilik değil de ortalama değerde çok fazla oynama yok gibi ben asıl 17.25 ve katları şeklinde yazmasına takıldım biraz reaktif kısımda da aynı şekilde ara değerler yok hiç .
  11. eskici09

    Ölçü sayaç akım trafosu hakkında?

    Merhabalar, 14MVA kurulu gücü olan bir tesiste ölçü hücresindeki akım trafosu 0,2class 250/5 değerindedir. Fakat tesiste şuan çok fazla yük yoktur. Akım trafosu büyük kaldığı için( yüke göre) sorunla karşılaşılabilir mi ? hata payı ortaya çıkar mı ? Ayrıca osostan tüketim verilerine baktığımda...
  12. eskici09

    Aylık Reaktif Oranlar

    Evet endüktif değeler sınıra yakın bir değerde, röle üzerinde cosfi değerini kaç görüyorsunuz? Kademeleriniz yetersiz gibi gözüküyor veyahut ayarsız, kontrol ettirmeniz lazım eşit dağılmak değilde ilk başta sigorta, röle , kontaktör, kademe ayarlarınızı bakmanızı öneririm.
  13. eskici09

    Kacak akim rolesi atiyor

    hocam ilk başta keşke prizlerdeki cihazları çıkartıp, sorunu elektronik cihazlarda arasaydınız.
  14. eskici09

    7,5 hp motor yıldız üçgen

    Motor etiketi ve bağlantı şekli nasıldır? Bide 7.5 hp motor direkte yol alabilir diye düşünüyorum.
  15. eskici09

    Aydınlatma anahtarlarına nötr çekme

    hocam çok araştırmadım fakat bu tür sistemlerde nötrsüz pille kontaklama yapanları var diye biliyorum biraz onları tercih edebilirsin tabi fiyatlarını bilmiyorum
Geri
Üst