alppp kullanıcısının son içeriği

  1. Rezistansta trafo kullanımı

    48 voltda kullanılan aynı rezistans değildir, olursa da etiket değerinden farklı voltajda çalıştırılan rezistans yüksek akımdan dolayı kısa sürede arızalanabilir. 50 volt altı rezistans kullanımı iş güvenliği açısından tercih edilebilir diye düşünüyorum.
  2. Kestirimci Bakım Eğitim Notları

    Çoğu fabrikada Üretim bütçeleri hazırlanırken Bakım ihtiyaçları gözönünde bulundurulmaz dolayısı ile arızi bakım mantığı ön plandadır. Planlı bakım,kestirimci bakım ve önleyici bakıma önem veren yönetimler malesef çok az.
  3. Yangın Topu

    Bende alev dedektörlü yangın topları görmüştüm. Bu konuda da bir çok firma türedi, uluslararası standart ve yönetmeliklere uygun üretim yapanlar tercih edilmeli bence.
  4. Önemli Trafo Temizliği

    Trafo enerji altında iken temizlik ve kontrol iş kazasına davettir.
  5. O An Elektrikçi Olduğuma İsyan Ettim.

    Maalesef bir çok meslektaşımız bu tür iş kazalarına uğruyor. Her riski değerlendirmek gerekiyor. Çok geçmiş olsun.
  6. Rulman seçimi hk.

    Rulman seçimi burada anlatılamayacak kadar uzun bilgi ve tecrübe gerektiren bir konudur.Yanlış bir seçin kısa sürede rulmanın ve sistemin arızasına neden olabilir.Rulman satan firmalardan teknik destek alabilirsin.
  7. Rezistansın güç kontrolünü oransal olarak nasıl yaparım

    Sayın Sambay bahsettiğiniz ürünlerin fiyatları ve teslim süreleri ne kadardır.(İlk etapta 6 kw 3faz besleme bir rezistansı kontrol etmeyi düşünüyorum.)
  8. Rezistansın güç kontrolünü oransal olarak nasıl yaparım

    Sıcaklık kontrolünü rezistansı açıp kaparak değil, rezistansa vereceğim voltajı değiştirerek yapmak istiyorum. Geri besleme sinyali olarak da piyasa kullanılan çeşitli sinyal dönüştürücüleri kullanmak istiyorum. (Sinyal dönüşürücü PT100 ile ısıyı okuyor programlanılan alt ve üst sıcaklık...
  9. Darbeli akım ..?

    Darbeli akım demek trafoya bağlı yüklerin çektiği akımların belirli aralıklarla ve yüksek değerlerde olması demektir. Örneğin direnç kaynak makineleri indüksiyon ocakları gibi yükler..Trafodan çekilen sabit akım örneğin 100 A civarında ise bu yükler devreye girdiğinde kısa süreli olarak 300 A...
  10. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Seçme

    İmza yetkisi için gerekli olan dersleri al.Kontrol ve otomasyon piyasada çalışırken öğreniliyor.Fabrikalar imza yetkisi olanları tercih ediyor çünkü bir iki trafosu varsa işletme sorumluluğu için ayrıca para vermek istemiyorlar.
  11. işler yolunda değil

    Sayın Kahramantürk,Başlamak yolun yarısıdır derler ve işin en zor kısmıda budur.Birbaşka işe gireyim deme çünkü oralardada başka sıkıntılarla karşılacak ve düze çıkmayacaksın.Sabırlı ol. Fabrika ve işletmelerdeki bakımcı ve satın almacıları ziyareti kesme ve küçük büyük heryeri ziyaret et.ben...
  12. Kendi işini kurmak

    Arkadaşım bende çalışanım ama bir iki şey söylemek isterim belki faydam olur. Anladığım kadarı ile bilgi ve tecrübe var bu çok önemli. Yani Binanın temeli var.Maddi olarak fazla bir birikim yok galiba. İlk aşamada bunun için proje ve servis ağırlıklı çalışmak daha kolay olur.Bol bol firmaları...
  13. S7 Arada bir Bus hatası veriyor sonra kendiliğinden düzeliyor.

    İsa bey Ferrit nüve olayını daha önce duymamıştım.Konu ile ilgili bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
  14. yardım edin kardeşlerim (sektör seçimi)

    PLC bilgisi ve motor kontrol bilgisi (Yıldız üçgen-yumuşak yol vericiler- hız kontrol cihazları gibi..); otomatik kontrol çok önemli, Bununla birlikte sensörler (indüktif,kapasitif,optik,ultrasonic..) hakkındada bilgi sahibi olursan avantaj kazanırsın.

Yeni mesajlar

Geri
Üst