Rezistansın güç kontrolünü oransal olarak nasıl yaparım

alppp

Üye
Katılım
12 Ocak 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Sıcaklık kontrolünü rezistansı açıp kaparak değil, rezistansa vereceğim voltajı değiştirerek yapmak istiyorum. Geri besleme sinyali olarak da piyasa kullanılan çeşitli sinyal dönüştürücüleri kullanmak istiyorum. (Sinyal dönüşürücü PT100 ile ısıyı okuyor programlanılan alt ve üst sıcaklık değerleri arasında 0-10v veya 4-20 mA veriyor)
Piyasada bu şekilde rezistansı kontrol etmemi sağlayacak cihazlar varmıdır, veya bu kontrolü nasıl yaparım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
 
bu işi dimmer le yaparsın ama analog kontrol edilen dimmerler varmı bilmiyorum.
 
PID kontrollü termokontrolör bir cihaz kullanırsanız ve bununla bir SSR sürerseniz yapabilirsiniz.
 
Sayın Sambay bahsettiğiniz ürünlerin fiyatları ve teslim süreleri ne kadardır.(İlk etapta 6 kw 3faz besleme bir rezistansı kontrol etmeyi düşünüyorum.)
 
honeywell dc1020 serisinde böyle özellikli bir cihaz vardır
onunla birlikte solid state kullanırsanız olur
 
Kardes endanın 442 serısınde ssr kontrolu yapan dıjıtal termostatları var bır adetde ssr alırsan rahatlıkla yaparsın ıster pıd kontrol ısteron of
 
omron e5cn uygun fiyatlı,bide omron 3 faz SSR kullanırsın..istediğin sıcaklık aralığına göre rezistansı açıp kapamak deilmi.yoksa sürekli tetikleme şeklindemi ısıtmak?
 
özel mesaj attım.

omron e5cn uygun fiyatlı,bide omron 3 faz SSR kullanırsın..istediğin sıcaklık aralığına göre rezistansı açıp kapamak deilmi.yoksa sürekli tetikleme şeklindemi ısıtmak?
0-10V sinyale göre oransal olarak sürmek.
 
emko esm9950 0-10v çıkışlı+fotek güç regülatörü ben bu ikisiyle 0.1 derece hassasiyetle pid kontrol yapabiliyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst