abdulll kullanıcısının son içeriği

  1. HC-06 Bluetooth - Pic Haberleşmesi

    Kodlarla oynarken okuma ayarını değiştirdim. "string data = serialPort1.ReadExisting();" yerine "string data = serialPort1.ReadLine();" yazdım verileri arada bekleme olmaksızın aldı. Verdiğiniz tüm cevaplar için tekrar teşekkür ederim.
  2. HC-06 Bluetooth - Pic Haberleşmesi

    Dediğiniz gibi "araba" kelimesinin her harfine ASCII kodlarına baktım. Arada bir veri görünmüyor. 6 tane hex çıkıyor. C# tekrar denedim sorunlu geldi gene. C# veriyi "serialPort1_DataReceived" fonksiyonundan alıyorum. Veriyi ise "string data = serialPort1.ReadExisting();" koduyla okuyorum. En...
  3. HC-06 Bluetooth - Pic Haberleşmesi

    Telefondan denedim şimdi veriler yan yana geldiğinden doğru görünüyor. Fakat burada da "a" ilk gelmiş gibi görülüyor. C#'da listbox'a verileri alıyorum. Sizce RS232 de sorunsuz alıyor neden modülden verileri doğru almıyor. Listbox yerine richtextbox ta denedim yine eksik geliyor.
  4. HC-06 Bluetooth - Pic Haberleşmesi

    Dediğiniz gibi direk bağladım. Resimdeki gibi devreyi kurdum yine "araba" yazısının "a" harfi ilk sonra diğerleri geliyor.
  5. HC-06 Bluetooth - Pic Haberleşmesi

    Modülün TX'ini datasheet olan şekliyle, iki transistör, 3 direnç ve iki ayrı beslemeyle kurdum(ikinci besleme pull up direncine bağlı.) Modülün RX'ini diyot ile pic'e bağladım. Verileri ise C# ile gönderip alıyorum.
  6. HC-06 Bluetooth - Pic Haberleşmesi

    Cevabınız için tekrardan teşekkürler ederim. Dediğiniz gibi datasheet detaylı inceledim ve devreyi tekrardan kurdum. Bu sefer veriler düzgün alıyor fakat düzgün göndermiyor. Mesela "araba" yazısını "a" ayrı "raba" ayrı geliyormuş gibi görünüyor. Yani aynı anda veriler dağınık geliyor. Aynı kodu...
  7. HC-06 Bluetooth - Pic Haberleşmesi

    Öncelikle cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Acaba elinizde çözünürlüğü daha yüksek bir resim var mıdır ? Devre tam olarak anlaşılmıyor. Bir de AT modu ile ilgili pek bir bilgim bulunmamakta acaba nedir bu mod ve nasıl işler ? Ben RS232 gibi düşünmüştüm amma sıkıntı çıkardı insafsız :)
  8. HC-06 Bluetooth - Pic Haberleşmesi

    Selam Arkadaşlar, HC-06 bluetooth modülü ile pic haberleşmesi üzerine çalışıyordum. Bu forum siterindeki verileri ve başka yerlere baktıklarımı uyguladım. Fakat hala veriler düzgün okunmuyor. Gönderilen ve alınan veriler yanlış. Bunu da RS232 ile deneyerek test ettim. Veriler düzgün alınıp...
Geri
Üst