Zona hastalığı

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,587
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
Arkadaşlar merhaba. Forum dışında başka sosyal medya kullanmadığımdan dolayı sizlere sormak ve tecrübe eden varsa bilgi almak zorundayım. Başınızı ağrıtırsam kusura bakmayın.

Babama zona hastalığı teşhisi koymuşlar ve buna bağlı olarak yüz felci geçirmiş. (Gurbette olduğumdan dolayı benden saklanmış) bugün öğrendim ve yaklaşık 20 gündür çekiyormuş.

Öğlen ağrı saplandı yüzüne ve acile götürdüm iğne serum verdiler. Eve geldik 1 saat sonra yine tekrarladı yine acile gittik. Şimdi evde fakat bu hastalık böylemidir ağrı saplanması normalmidir ne kadar sürecek hiç bir doktor net konuşmuyor. ( sağlık sisteminin ayrıca taaa)

Zona hastalığını geçiren yaşayan veya çevresinden şahit olan varsa bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler
 
Geçmiş olsun.Zona, artık iri hale gelmiş ve virüs enfeksiyonu kapmış genelde iltihaplı bir yara türüdür. Tedavisi uzun sürer.
Askerde mangabaşıydım ve önümdeki manga onbaşımın ensesinde büyük yaranın zona olduğunu söyledi. Kayınbabamın karın bölgesinde de vardı. Her ikisi de tekil ve avuç içi kadar vardı. Kayınbabam emin değilim ama, kendi başına kara merhem ve tentürdiyot ile halletti. Yaşadığı köy hastaneye uzaktı.
Yüksek ihtimal Sanırım enfeksiyon uzmanlarının alanına giriyor. Tedavi süresi uzun. Sizin olayda Zona hastalığı olarak adlandırıldığına göre herhalde epeyce bir bölgeyi kaplamış durumda.
Benim bildiğim bu.
Tez zamanda şifalar bulması dileği ile.İyi akşamlar.
 
Son düzenleme:
Zona ise dışarıdan belirtisi olması gerekmiyor mu? Babanızın başı mı ağrıyor? Bana uçuk virüsü belası bulaştı ve zona ile çok karıştırılıyor. Sırtımda çıktı. Doktora gittiğimde zonaya benziyor ama değil dedi. Hap ve kremlerle geçti. İki yıldır da başımın sağ tarafı ağrıyor. Geçen yıl ilk ağrıdığında nöroloji uzmanına gittim testlerden ve baş mr sinden bir şey çıkmadı. İki ay çektim. Yüzümün sağ tarafında sanki felç geçirmiş gibiydim. Bir ay önce aynısı yine başladı. İki hafta sonra alnımın üzerinde kabarcık oluştuğunda uçuk virüsü olduğunu anladım. Tam bir ay baş ağrısı çektim. Yüzümün sağ tarafı dokunmalara karşı bayağı hassas olmuştu ve ağrıyordu. Gözüm yanıyordu. Işıklı ortamlar başağrımı artırıyordu. Soğuk hava çok iyi geliyordu. Şu anda geçti.
 
Öncelikle geçmiş olsun.

Yüz felci yapacak kadar kuvvetli bir zona iki aya kadar dahi sürebilir. Bıçak saplanır bir ağrı olur. Tedavisi yoktur. Kendi kendine geçer. Yaklaşık 3 hafta kadar ağrı yoğun sürebilir sonra ağrı ve diğer etkileri azalmaya başlar. Aynı uçuk virüsü gibi bazı antiviral ilaçlarla hastalığın etki süresi azaltılabilir. Bu virüs genellikle küçüklüğünde su çiçeği geçirmiş 50 yaş üstü ve ilkokul zamanında su çiçeği aşısı olmuş çocuklarda sık olur. Tekrar etme durumu vardır. Virüs sinir uçlarına yerleşmiştir. Bağışıklık sistemi zayıfladığında (genellikle psikolojik , sıkıntılı ve gergin zamanlarda) aktif olur. Gözde olan tehlikelidir. geçici körlük, azda olsa kalıcı körlükte yapabilir. Tek yapmanız gereken beklemek ve ağrı kesici- antiviral ilaçları kullanmaktır vede mümkün olduğunca babanıza moral vermek , derdi sıkıntısı varsa o konulardan biraz uzak tutmaktadır.

Allah şifalar versin.
 
Geçmiş olsun Allahtan acil şifalar diliyorum. (Zona hakkında bilgi sahibi değilim) Tekrar eden yüz felci geçiren biri olarak, yüz felcinde ağrı hissedilmiyor, gece yatar sabah hissiz yüzünüz felç halde kalkarsınız. Şoför hastalığı olarak da geçermiş, koruyup kollamak gerek, iğne serum yapılır gönderilir fizik egzersizleri var bir de.

Bir de başka doktora da göstertin hastayı.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,955
Mesajlar
913,894
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst