Yeni sosyal medya yasası?

çıraközgür

Usta Üye
son günlerde gündem olan sosyal medya yasası ile ilgili kafalar karışmaya başladı. Aşağıdaki büyük punto yazılar taraf veya destek haber sitesinden kopi/paste ile yazdım.
1. soru, sosyal medyaya giren herkesin bir İD adresi / kodu mu olacak? o olmadan yazılıp çizilmeyecek mi?
2. soru, bu denetim yurtdışı kişiler nasıl kontrol edilececek?
3. bu sadece TR Platforumlarında mı olacak?

Sosyal medyada anonim hesap devri kapanıyor: Kimlik zorunluluğu getirilecek...​

Sosyal medyada anonim paylaşımların önüne geçecek yeni bir düzenleme geliyor. Künyesi olmayan, kaynağı belirsiz haberleri gazetecilik kurallarına uymadan paylaşan hesaplar tarih olacak. Yapılan yasa çalışmasına göre bir şahıs yorum yapacaksa ya da yazı yazacaksa mutlaka kimliği belli olacak.​

https://twitter.com/x/status/2022622814134518209

Keşke adaletin keseri yontarken hep kendi tarafına yontmasa.

Mustafa Kemal ATATÜRK'e hakaret edene hiçbirşey yapmazken CB yi sadece eleştireni sabaha karşı yaka paça içeri almak terazinin bozulduğunu gösteriyor.

Çevremde bu durumu yaşayan birkaç kişi var. Sosyal medya üzerinde baskı kurmaktan başka birşey değil.

Konuyu daha da açacağım konu karışacak.

Sözün özü adalet herkese lazım. Bu gün bana yarın sana. O yüzden adalet tarafsız olmalı.

Faydalı karar olabilir , fakat doğru kullanılırsa . ( zor !!! )
Zaten yorum yapanlar bulunmuyormu ?

Yorum yapan hacklendi ise kimlik numarası her tarafta var .
Yorum yapana bankalar gibi sanal kart ve sms gidecek .

Bu devirde giydiğin donun renğine kadar biliniyor .
Korku yaratma gibi geliyor .

Foruma üyelikte yakında kimlik numarası .
YouTube veya benzeri sitelere yükleme için kimlik numarası .
Çip takılması .
Çin deki gibi takip sistemleri .
Uzar gider

Niyet önemli bıçağı ekmek kesmek için kullanma veya zarar vermek için kullanma .
Yazacak çok yazılanları anlayacak az .

ne yani kullandığım bu rumuzla suç unsuru taşıyan bi mesaj atsam ve şikayet edilse, devlet beni arayıp bulamaz mı?

Ya siber suçları uğraştırma işte. Niye zamanımızı alıyorsun. Sen hele gel şöyle. Diyorlar.

Sorunun aslında hareket noktası burası değil de sosyal medya.

Kişi umuma açık alanda WiFi ile bağlanıp bir kaynaktan bir mesaj paylaşıyor. Bu mesaj silsilesi ile dağılarak büyüyor ve gündeme oturuyor.

Bu tür paylaşımların ilk kaynağı bulunamıyor. Anonim paylaşım oluyor.

Önce yapılması gereken .
Yemek yapan lokanta .
Pilav yaptın .
Pirinç kimliği
Yağ kimliği
Tuz kimliği
Su kimliği
Aşçı kimliği
Tencere kimliği
Karıştıcı kaşığın kimliği
Tabak - kaşık - çatalın kimliği
Kullanılacak deterjanın kimliği
Depolama şartları
Vs gibi . Uzar gider .
Son kullanma tarihleri vs diğer .

Yoğurt üzerindeki tarihi görmek için uğraşmak gerekir .
Diğerlerini saymıyorum içerik kısmını ?
İlk önce bunları el atılsın sonra gerisi .
Helal mi yiyoruz .

ne yani kullandığım bu rumuzla suç unsuru taşıyan bi mesaj atsam ve şikayet edilse, devlet beni arayıp bulamaz mı?
Bence ağzının topuzunu kaçıranlar genelde rumuzlar arkasına sanlandıklarını sanıyorlar ve o duyguyla da topuzu kaçırıyorlar. Ayrıca bu sanal ortamda insanın yüzüne söylenemeyecek sözler de ağızdan kolaylıkla dökülüyor!
Çevremde birkaç kişi bu sebeple ceza ödedi.

Kuzey Kore'ye hoşgeldiniz. Hala faydalı mı değil mi diye akıl yürütmeye calisanlar var.
İstanbul fethedilirken Bizanslılarin tartışma konusuna benziyor ... "Melekler erkek mi dışı mi?"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…