Yapılan basıncı pic ile nasıl okutabilirim

maxtasarim

Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
42
içi hava dolu dayanıklı bir balona baskı yapıldığında oluşan basıncı bilgisayar ekranında yazdırmak istiyom. Seri port ile bağlamak istiyom bilgisayara. Pic ve Bilgisayar programlama konusunda bilgim var. Ama basıncı ölçmek için hangi malzemeleri kullanmam gerekiyor onlar hakkında bilgim yok ve bu basıncı kuvvet kilogram değerlerine dönüştürmek için kullanılan denklemleri nerden bulabilirim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Konu başlıgına dikkat ediniz.
 
Freescale MPX XXXX serisi sensörler mevcut, max. 10 Bar (MPX5999D). Kullanımı gayet kolaydır.
Denklemleri nette bulabilirsin, MPX kullanırsan elde edeceğiniz değer ADC ile okumaya müsait analog voltaj bilgisidir. Lineerlikleri tam değildir. Hassas ve doğru değer için senin formülize ederek lineerize etmen gerekli.
Freescale ürünlerini ARROW ve SIGNAL getiriyor.
 
Arkadaşım yüksek basınç ölçecekseniz soğutma sistemlerinde kullandığımız CAREL 'İN basınç transdüseri var max. 20-35 bara kadar çıkabiliyor. 4 Adet kompresör basıncını ölçmek için kullanmıştım. Biraz tuzlu ama modelini veriyorum SPKT0033R0 internette ararsın bildiğim kadarıyla 35 40Euro idi kablosuda 5 euro idi. Gerçi kabloyu kısa istersen fiyat düşüyor. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst