yağmurlu havalarda santraldeki kartların yanma sebebleri hk.

Ya arkadaşlarım.Bu olayın nedeniye korona boşalmasının bir ilişkisi olabilir bence.
 
Olay çok basit aslında; yıldırımlı havalarda senin sisteminde bir kart yanacak en önce bu anaolog abonelerinin bulunduğu kartlardır.Bununda korumanın yolu binana paratoner ve bu paratonerin hattı ile telefon hatların birbirine yakın olamaycak.ikincil olarakta açık havada giden veya yer altında giden hatların yalıtımı iyi olmalı.Yoksa yakın bir bölgeye düşün yıldırım toprak içerisinden senin zayıf iletkenin üzerinden atlayarak telefon santraline ve telefonlarına ulaşmakta.Analog kartlarda girişteki diyotlar öncelikle yanar.eğer gerilim daha da yüksek kartındaki takip eden devrelerdeki transistör ve entegrelerde yanacaktır.

Bundan koruyabilecek devreler elbette vardır.ama hattını inşa ederken baştan iyi yaparsan böyle sıkıntılar yaşamazsın.
 
Akım geçen iletkende oluşan manyetik alanın gerilimi indükslemesi ve her türlü anahtarlamada veya demrajlı olaylarda "peak" dediğimiz aşırı gerilimler meydana gelir. Aşırı gerilimler mikrosaniye ve milisaniye gibi çok kısa sürede meydana gelen 10 kw lara kadar çıkabilen gerilimlerdir. Bu büyüklüklerdeki gerilimler elektronik cihazların ve kartların dayanma kapasitelerinin çok çok üzerindedir. Bu gibi durumlarda Trimbox Gerilim Stabilizatörünü kullanabilirsiniz.
 
İki sebepten yanar: 1. telefon hattından gelen hattın bina girişindeki parafudru yanmış ve telefon hattı görevlisi yenisini takmadan kabloyu monte edip geçmiştir ve bu yüzden diğer bir şarjlı havada telefon hattından gelen darbeyle yanar. Bu telekomun sorumluluğunadır. 2. si elektrik şebekesinden yanar. Eğer telekom tarafında iş doğru yapılmışsa trimbox bu sorunu çözer. Telekom tarafında Parafudr iptalse hattan gelen yanmayı engelleyemez.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,823
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst