Merhaba arkadaşlar. bi sondaj panosuna otomatik kontrol eklemek istiyorum. yani start butonuna paralel bi kontrolcü ekleyip belli zaman aralıklarında çalıştırmak istiyorum aynı şekilde devreye seri bi stop kontrolcüsü de ekleyeceğim. bunu mikrodenetleyiciyle yapmayı planlıyorum ama kontrol elemanı olarak (röle, power mosfet,igbt) ne seçmeliyim?
Hazır, flaşör zaman rölesı tabir edılen zamanlayıcılar var. On/sürelerini bagımsız ayarlayabilirsiniz.NO kontağını star butonuna paralel baglayın, aynıröleden bır aadte daha alın, NC kontagını stop butonuna seri bağlayın, malıyet düşük olur düşüncesindeyim. Veya, bir tane alın, kılıtleme/mühürleme kontagını ıptal edin, NO kontağı paralel bağlayın.Zaman ayarlarını yapın, işinizi görür.
Hazır, flaşör zaman rölesı tabir edılen zamanlayıcılar var. On/sürelerini bagımsız ayarlayabilirsiniz.NO kontağını star butonuna paralel baglayın, aynıröleden bır aadte daha alın, NC kontagını stop butonuna seri bağlayın, malıyet düşük olur düşüncesindeyim. Veya, bir tane alın, kılıtleme/mühürleme kontagını ıptal edin, NO kontağı paralel bağlayın.Zaman ayarlarını yapın, işinizi görür.
Entes mcb9 incelemenizi tavsiye ederim ne kadar çalışıp ne kadar duracagını ayarlaya bilirsiniz baska ekstra bir elemana ihtiyacınız yok biz sürekli hava tanklarının blof tesisatlarında kullanıyoruz kolay gelsin ...