Yıldırım Darbesi ve Güç Trafosu Buşing Patlaması

orcntns

Üye
Katılım
27 Şub 2016
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
33
Herkese iyi akşamlar ,

Yapımını tamamlamış olduğumuz 154 kV trafo merkezimizde yıldırım darbesi sonucu 1975 model Asea imali güç trafosunun B buşingi patlamış olup, oluşan yangın kontrol altına alınmıştır. İncelemeler sonucu trafo kesicisinin dif. den açtığı görülmüştür. Anca size sorum şu olacak. 144 kV ' luk ZnO YG parafudrlar bahsi geçen yıldırım darbesini neden önleyemedi?. Bir sorumda yıldırım trafo merkezinin bağlı olduğunu hatlardan birine düşmüş olabilir mi ?. Konu hakkında yardımlarınızı bekler, teşekkür ederim.

Not : Hat fiderlerine ait kesicilerde açma gözlemlenmemiştir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
154 kv hatlarda,en üstte 2 adet koruma iletkeni var.Hatlara yıldırım nasıl isabet etmiş ? Bence,büyük ihtimal,malzeme yaşlanması ve Bakım hatasına bağlı izolasyon hatası olabilir.
 
Son düzenleme:
Yıldırım trafoya düşmüş galiba..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst