yüzme havuzu için motor seçimi

doangun

Üye
Katılım
8 Tem 2007
Mesajlar
106
Puanları
1
Yaş
39
Konunun ilgililerine :) ; 400 ton havuz iç hacmi, 50 ton denge deposu hacimli toplamda 450 ton yüzme havuzun iç sürkilasyonunu sağlayan saate 40'ar m3 ten 80 m3 çevrimli iki adet SNT model tek kademeli santrüfüj pompaları iç sürkilasyonu yeteri kadar sağlayamadığı söylendiği için değiştirtmeyi düşünüyorum.Bu iki pompa yerine yine tek kademe santrüfüjlü saate 100m3 veya 125 m3 su çevrimi sağlayan tek bir pompayı devreye alabilmem için yukarıda bahsettiğim pompa türünün (SNT) milini tahrik edebilecek(çevirebilecek) elektrik motorunun kaç kw olduğunu veya olabileceğini bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Pompalar yeterlidir sizin sorununuz filitrededir filitre yeterince ters yikama yapilip temizlenmiyor veya filitre icerisindeki kuaz kum taslasmistir filitre yeterli degildir.
ayrica borular tikali olabilir.
 
ahnur ; bahsetmiş olduğum havuz tesisi 1996 yılında kurulmuş, 2 yıl önce filtre sistemi tadilattan geçirilip yenilenmiş.fakat pompa düzeninde bir tadilat yok yani pompalar 15 yaşında.acaba motorların mekanik yaşlılığının (yıllık bakımları yapılıyor)buna sirkülasyona etkisi olmaz mı?
ayrıca motorlar yedekli çalışamadığı için,yani 24 saat durmadan çalışmaları yerine 100 m3 değerli 2 pompa ile yedekli çalıştırmak daha mantıklı değilmidir?
 
ahnur, arkadaşıma katılıyorum sorun kum filitrelerinde kuas kumu döt yılda bir deyiş mesi lazım aftada enaz iki kere ters yıkama yapmak gerekir aftada bir gece cökeltici atılır her gün ph ,kılor kulanılır düzenli olarak ölcüm yapılır gerekli hallerde gece şoklama yapılır. Sirkilasyon ponpa ususunda Kripson marka ponpalar var 3 HP 30 000 debi sizin sisteme 4 adet lazım 2 si devrede 2 si yedek dönüşümlü calışıcak. Neten Havuzunu yap sitesine gir butün havuz ekipmanları ve fiyatları mevcut.
 
Bu havuz müstakil değil bir sitenin sakinlerinin kullanımı için tasarlamış.Saate 40 kişiden fazla kullanım var.yine de mevcut pompalar sürkilasyon için kafi gelir mi
 
Havuz suyunun 24 saate 4 sefer devir dayim olması gerekir bu idael ölcülerdir .Kullaım yoğunluna göre deyişir yoğunluk azise gece tek ponpa , gündüz iki ponpo calışır. sizin sirkilas ponpalarınız yeterli bence.
 
arkadaşım senin pompaların 2 tanesi 80m3 mü basıyor. eğer öyleyse yetersiz bence. 125m3/h 1 adet pompa yeterli olur. oda 5.5 kw lık motordur. 24 saatte 4 sefer değil ölçü.3-4 saate 1 suyu komple filitre etmelidir.
 
Seskaljin ; sorduğun gibi yani 2 pompa motoru saatte 80 m3 su devirdaim yapmakta fakat motor ve pompalar Bakım görse de sonuçta mekanik yaş olarak 15 yılın üzerinde olduğu için mevcut pompa üzerindeki m3 saate ulaşabileceğini de düşünmüyorum.



***uzun aramalarım sonucu açmış olduğum konu hakkında burada yazılanlar hariç nette güzel türkçe bir döküman buldum.içinde elektrikten mekanik aksama kadar pekçok hususta sorulara cevap verebilecek maddeler bulunuyor. umarım bu tür konularda soruları olanların da işine yarar****


http://www.havuz.info.tr/uploads/yuzme-havuz-tesisati-yapimi-isletmesi-ve-bakimi-kitabi.pdf
 
Son düzenleme:
500 ton havuz icin 5,5 kw motor abartmayın lütfen. havuz ponpaları kücük gücte coklu parelel kulanılır kumfilitreleri önemli 1,5 barı gecmemesi lazım 4 saate devirdayim süperolur biyerleri patlatmasanız.
 
Motor 11kw 15 hp
üçgen yıldız 400v/690v ---23a/13.3a
yada
üçgen yıldız 480/830 v----22.9/13.2a
cosfi 0,87
adam bu motora 2 adet c10,1 tane de c4 bağlamış..
Aklı eren biri anlatsın bana..
Forumu okudum ve buna göre 25 a minimum sigorta takması lazım..yanlış mıyım ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,833
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst