Yüklenen aydınlatma projesine yorum?

Katılım
15 Ağu 2016
Mesajlar
96
Puanları
1
Yaş
31
selam. Bu projede üstteki tali pano'dan hemen sol üstteki tuvalete mavi kablo ( linye ) gelmiş. Tüm sensörlere girmiş. Böylece hangi klozete girerlerse o yansın diye... Ama klozete girmedenki armatürler içinse hemen kapının yanındaki sensörlü armatüre koyu mavi ( linye ) panodan gelen kablo girmiş sonra ise diğer ayna üstü armatüre ve diger spot armatüre açık yeşil kablo ( sorti ) girmiş.. Böylece kapıdan girince sensör lambayı calıstıracak ve digerleride o lambadan enerjisini alsın diye.. Olay Bu mudur ?

Eğer böylese bunu pratikte nasıl uyguluyorlar.. Koyu mavi sensöre geldikten sonra açık yeşil kablo olarak nasıl devam ediyor diger armatürlere?? ve ilk


upload_2017-1-5_13-3-27.png
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
algc4b1lama.png

PIR dedektörler algılama için herhangi bir ışın yayan değil, sadece maddelerden pasif olarak gelen kızılötesi dalgaları ve sıcaklığı algılayan cihazlar olarak kabul edilir.Nesnelerden yayılan kızılötesi dalgayı algılayan elektronik bir cihazdır. yukarıdaki şekilde cihaza giden dalga boyları açısı değişmektedir. siz hareketli olduğunuz anda birden fazla dalgayı kestiğiniz için sensör devreye girer ve armatüre enerji vererek çalışmasını sağlar. Benim anladığım ayna üstü armatürler tamamen girişdeki sensöre bağlı olarak çalışdığından linye çekilmemiş. ama wc içerisindeki armatürler birbirinden bağımsız olarak çalıştığı için tek linye çekilmiş olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,150
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst