Xlpe kablo patlağı

nusret45

Üye
Katılım
22 Tem 2013
Mesajlar
145
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar kolay gelsin 1300 metre mesafe de yer altı xlpe kablomuz var ancak kablo bi yerden patlak
Bizim bu patlağın hangi xlpe de oldugunu bulmamız için ben diyorum ki ölçü aletini buzzer konumuna aldıgımızda öter mi patlağın hangi kabloda oldugunu bulabilirmiyiz mesafe uzun oldugundan dolayı çalışmayacagını iddaa ediyolar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Doğru söylemiş.Geriliminiz 1 kv üstü ise,mutlaka YG veren meger ile kontrol etmeniz ( mümkünse kollu ) gerekir.
 
Öyle bi imkanımız olmadığından dolayı farklı yollar arıyoruz
 
Rastgele çözüm ! hatalı karar vermenize
sebep olur ve karizma çizilir.Doğru çözü-
me yönelin.1300 mt. ,kurallı bir ölçüm için
bile ciddi bir rakamdır.Kablo geriliminiz nedir?
 
Son düzenleme:
Yorumlarım aynen geçerli.Megeriniz,asgari 10 kv çıkışlı olmalı.Ve kollu veya motorlu tip olmalı.Bataryalı tip ise,şarja takılı olara kullanılmalı ve asgari 1-2 dk. süre ile kabloya gerilim uygulanmalıdır.Enerji sağlayıcınızdanda yardım istemeyi deneyin.
 
Son düzenleme:
Sn.nusret45,hangi kabloda olduğunu bulmak çok zor. Ama imkansız değil. Kablo bulma cihazları var bu cihazlar iki parçadan oluşuyor. Bir tanesi kabloya bir ucundan sinyal veriyor, diğeri güzergahta dolaştırılarak hangi kablodan sinyal alındığını buluyor. Oldukça pahalı cihazlar. Hangi mesafede arıza olduğunu bulmak istiyorsanız. 3-5 bin tl ye bir TDR cihazı satın alıp arızanın kaçıncı metrede olduğunu tesbit edebilirsiniz.Diyelim ki mesafeyi tesbit ettiniz kanalı açtınız karşınıza 3 veya 4 kablo çıktı hangisi arızalı pahalı dediğim cihazınız yoksa memleketimin diğer insanları gibi kazmayı vuracaksınız.
Bulunduğunuz yere en yakın TEDAŞ a başvurup ücreti mukabilinde bu hizmetleri satınalabilirsiniz.
 
Hangi damarın patlak olduğunu yedek kabloyu değiştirmek için mi bulmak istiyorsun?
Kablonun patlak olan yerinin tespiti için test aracı gerekli(darbe ve mesafe verebilen ölçüm cihazları), 10 KV izolasyon megeri ile sadece kablonun sağlam olup olmadığı konusunda fikir edinebilirsiniz.

Kablo Sağlam ise;
Hangi kabloyu bulmak istiyorsan XLPE kablonun toprağı ile iletkenini bir taraftan birleştirip, diğer taraftan ölçü aletinin buzzer kısmı ile belirleyebilirsin.
Kablo sağlam değil ise;
Bu patlağın durumuna göre değişir; temiz kopuk olur ise ses vermez, patlayan noktada kablonun toprak iletkeni temas ediyor ise başlık olan kısımda toprak iletkeni ve iletken ayrı iken ölçtüğümüzde ses verir(çift taraflı denemek lazım), veya başlık olan kısımda birleştiririz ses vermez.
Yani toprak iletkeni ile ana iletkeni bir taraftan birleştirip diğer taraftan test yaptığımızda ses vermesi lazım, diğer türlü ayrı iken test yaptığımızda ses vermemeli, bunun dışında bir durum var ise o kablodan şüphelenebilirsin.
Ama kesin sonuç patlak olup olmadığına dair megger vurarak bulunur.

Kablo patlağının yer tespiti için dağıtım şirketlerinden de ücreti karşılığında yardım alabilirsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,954
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst