Merhaba, elektrik kesildiğinde modemi powerbank ile çalıştırmak için xl6009 boost modül devresi aldım. Devreyi kurdum ve modeme bağladığımda modemi çalıştırıyor ama belirli süre sonra modem kapanıp açılıyor. Modemin çektiği akım ve volt ise; 1.5A - 12V
Normalde xl6009 modülü ile çalıştırabilirim diye düşündüm ama maalesef çalıştıramadım. Başka önerebileceğiniz modül var mı ? Ayrıca devre de 2 dk sonra epey ısınmaya başladı. Bana bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz. Bunun yerine ne yaparsam modemi çalıştırabilirim.
DC kaynak nedir, kaç volttur?
Buck/boost modül öneririm. Böylece gerilim daha kararlı kalır.
Bu tür modüllerin üzerlerinde yazan akım değerlerine çok güvenmeyin ve iyi bir soğutucu ilave edin!
DC kaynak nedir, kaç volttur?
Buck/boost modül öneririm. Bu tür modüllerin üzerlerinde yazan akım değerlerine çok güvenmeyin ve iyi bir soğutucu ilave edin!
Powerbank ile besleniyor da, powerbank gerekli gücü sağlayamıyordur, @paskomya ustanın dediği gibi. Hatta biraz da eskimişse yetersiz kalması çok normal. Ayrıca modül çok ısındığından kesime gidiyor olabilir. Fan ya da pasif bir alüminyum soğutucu ile deneyebilirsiniz.
@rsimsek ustam normalde bu devreler yükseltici görevi görmüyor mu. O zaman ben girişe nasıl bir voltaj uygulayacağım. 18w değerinde bir voltaj mı uygulamam lazım. Voltaj yükselse de akım düşük kaldığı için mi öyle oluyor. Akım yetmediği için.
Hayır, watt ile volt'u karıştırmayalım! Sizin modem 1.5A 12V ile besleniyor da, bu demektir ki 18 Watt'a kadar güce ihtiyaç duyuyordur. Halbuki sizin besleme kaynağınız 1A 5V ve çarpımı teorik olarak onun verebileceği gücü verir. Bu güç ise modemin ihtiyacını karşılamıyor.
Modem sürekli 18 watt'a ihtiyaç duymaz, bazen powerbank yeterli gelebilir.
Daha yüksek akım verebilecek bir kaynak işinizi görecektir.