wincc explorer kullanıcı ekleme ve yetkilendirme

Katılım
6 Eki 2015
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
34
Herkese merhabalar
şöyle bir sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim.
wincc explorer V7.2 kullanıyoruz. öncelikle şundan emin olmak istiyorum. üretimi kontrol ettiğim scadam yani wincc run time açıkken wincc explorer açtığımda runtime da açık olan projem açılıyor değil mi?
ben projeye yeni kullanıcı eklemek istiyorum ve reçete değeri girdiğimiz I/O fieldlara yetkisini kısıtlamak istiyorum. nasıl yapabilirim ? tüm bunları yaparken run time açık mı kalacak kapatıp projede yapıcağımızı yapıp active mi edeceğiz?

Teşekkür ediyorum şimdiden.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Mevcut işleyen projeniz ve runtime projenizin ikiside aynı anda açık kalabilir, bir sıkıntı yaşamazsınız.

Yeni yapacağınız değişiklikleri yapın, reçete değerlerine kullanıcı yetkisi vb. ne ekliyorsanız ekleyin. Sonrasında projeyi compile edip kaydettiğinizde, runtime.exe dosyanızı revize edip tekrar oluşturacak. Eski çalışan runtime projeyi kapatıp, yeni oluşturduğunuz runtime'ı açtığınızda, kesinti yaşamadan yetkilendirme yapabilirsiniz.
 
proje aynı hatta bulunan bağlı iki bilgisayarda çalışıyor ikisinde de değişiklik yapmam gerekir mi server da yaptığım değişiklik yeterli olacak mı?
 
ikisindede runtime.exe dosyası çalışıyor ise, ikisinide update etmen gerekir. evet.
 
paylaşımlarınız için teşekkürler.

wincc explorerın help menüsünü tümüyle pdf olarak kişisel bilgisayarımıza çekebilir miyiz acaba bu konuda fikriniz var mı? program sadece Scada bilgisayarlarında var da böyle bi şey mümkünse çalışabilmek adına güzel olur.
 
paylaşımlarınız için teşekkürler.

wincc explorerın help menüsünü tümüyle pdf olarak kişisel bilgisayarımıza çekebilir miyiz acaba bu konuda fikriniz var mı? program sadece scada bilgisayarlarında var da böyle bi şey mümkünse çalışabilmek adına güzel olur.

1. olasılık lisanssız olarak kişisel PC nize kurulum yapıp programı çın ve oradan help dosyasına ulaşın.
2. ise automation.industry.siemens adresinden ilgili programın help kısmında bulabileceğiniz ve daha fazla dökümana buradan ulaşabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,176
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst