WC Aspiratoru - Kablo&Fiş

Katılım
6 Şub 2017
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
36
Iyi gunler dilerim, degerli bilgilerinize ve yonlendirmelerinize ihtiyacim var. Isyerimdeki mutfaga, buzdolabina girmesi gerekmeyen meyve ve sebzeler icin orta boy bir dolap yapmis bulunuyorum. Sogutmaya ihtiyacim olmayacak ama surekli yenilenen bir hava akisina ihtiyacim bulunmaktadir. Bunun icin de wc aspiratoru (yaklasik 100cfm) isimi gorecektir. Size sormak istedigim soru, bu wc aspiratorunu alsam acaba 0.75lik kablo baglantisi ile ucuna fiş takıp direk prizden calistirabilir miyim? Dolabin alt tarafina da belki bir pc fani takmayi dusunuyorum. Bunlari 0.75mm'lik kablo ile baglantilarini nasil yapabilrim? Boyle birsey mumkunmudur? Fanlari direk fişi prize takıp calistirmak istiyorum. Bu işlemi kucuk (usb'li) vantilator ile denedim. Vantilatorun ucundaki usb soketini kesip icinden cikan ince iki kabloyu 0.75mmlik kablo ile birlestirdim ve prize aktim ama vantilator yandi. Yardimci olursaniz sevinirim ona gore gidip wc aspiratoru ve kablo ile soket alacagim. cok tesekkurler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
USB li fan düşük voltajlarda 0-12 volt dc-ac de çalıştırabilmek için tasarlanmış..220 volt u yiyince yanması kaçınılmaz zaten..WC için düşündüğünüz aspiratör fanini 0.75 mm kablo ile prize takip çalıştırabilirsiniz fakat sürekli çalışmayıp dinlenmesinde fayda var.Kontrol şart.

Sent from my MI MAX using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Son düzenleme:
cok tesekkur ederim. peki baglantilari zor mudur? wc aspiratorunu aldigimda sanirik arka kismini acacagim acaba orada iki kabloyu fark edermiyim 0.75mmye baglamak icin.? yoksa farkli bir sistem mi var bunu baglamak icin? eger aspiratorun arkasini actigimda farkedebilecegim 2 kablo varsa, bunlari 0.75mmye baglanti yaparken hangi kabloyu hangi kabloya baglayacagim onemli midir? sanirim 0.75mmde fark etmiyor cunku bir kere isik icin baglanti yapmistim ve canli ile notr cok farketmiyor 0.75mmde? tesekkurler
 
Fanin markasına göre bağlantı klemensleri on de veya arka da olur.iki tane klemens var..Kablo yönleri önemli değil.klemenslere kabloları doğru şekilde yerlestrip sıkı bağlandığından emin olun.ayni şekilde fiş bağlantısını da.

Sent from my MI MAX using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
cok tesekkur ederim. aslinda cok basit gibi gozukuyor ama bilmeyince olmuyor iste sayenizde bilgilendim sagolun.
 
Üst tarafa tek bir tane Ebm papst 220v AC 130x130 mm kare fan bağla, dışarıya uflesin .senelerce çalışır. Alt tan da hava girişi olması lazım.

Sent from my LG-D802 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst