Vijeo Citect 7.30 xp ve w7 karmaşası

bLAckMamBa

Profesyonel Üye
Katılım
4 Nis 2009
Mesajlar
604
Puanları
266
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır forumda yoktum uzak kaldım.

Tesisimiz için bir Scada düşüncemiz bulunmakta. Sorunumu açıklayıcı bir şekilde dile getirebilirim umarım.

Tesis için gerekli olan çizimi, tagları vs. gibi bütün işlemleri yaptım. Direk plc'ye bağlamadan önce plc çıkışlarını butonlara atıp toggle şeklinde butonlar yaptım ve hareketi bu çıkışlara bağlı olacak şekilde adresleri belirttim. Yani kısacası plc'nin x25 girişi 1 olduğunda valf harekete geçecekse bu valfin hareketini butona bağlı yaptım.

Buraya kadar bir sıkıntı yok. Bu olayı xp de denediğim zaman run modunda butona bastıgımda valf on konumuna geçiyor ve tekrar butona basana kadar ya da run modundan çıkana kadar hep on konumunda duruyor.

Ancak aynı projeyi hiçbir şeyini değiştirmeden windows 7'de denediğim zaman run modunda butona basıyorum valf on konumuna geçiyor bir kaç saniye sonra kendiliğinden off konumuna tekrar dönüyor. Bunun nedeni ne olabilir?

Bir sorum daha olacak. Vijeo Citect 7.00'da insert function'larda toggle komutu bulunuyorken 7.30'da toggle komutu yok neden?

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

İyi günler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Şimdi de run moduna geçişte run time çalışmayı durdurdu hatası vermeye başladı. Durdukça sıkıntı çıkarıyor bu program windows 7'de.
 
Administrator olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
 
Programdan kaynaklı olabilir. Burada V7.30 için service pack bulabilirsiniz.

Bir sorum daha olacak. Vijeo Citect 7.00'da insert function'larda toggle komutu bulunuyorken 7.30'da toggle komutu yok neden?

V7.20'yi Bitirme çalışmamda simulasyon olarak kullanmıştım. Bitirmeme ilk başta 7.10 versiyonu ile başlamıştım, daha sonra 7.20'ye geçince bazı komutlarda sıkıntı yaşamıştım(bazı komutları tanımama). 7.20'nin yardım kısmından bakarak komutları güncel haliyle değiştirmiştim. Sizin de başınıza böyle birşey gelmiş olabilir.

Kolay gelsin. İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,692
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst