ustam benim çamaşır makinası vestel fuzzy wms 6090c makinanın dijital ekranı ve tuşları normal kapı normal ama start düğmesine basınca hiç birşey olmuyor ve bir süre sonra ekranda 2h sembolü oluyor sizce problem nedir.
 
ustam benim çamaşır makinası vestel fuzzy wms 6090c makinanın dijital ekranı ve tuşları normal kapı normal ama start düğmesine basınca hiç birşey olmuyor ve bir süre sonra ekranda 2h sembolü oluyor sizce problem nedir.

Makina başla komutunu alamıyor!

başla tuşu açık devre
 
Merhaba benim çamaşır makinası vestel fuzzy wmf 6090c e9 hatası veriyor sürekli su alıyor,ne hatası olabilir yardımcı olursanız sevinirim..
 
merhaba vestel vilma 600 t çamaşır makinesi lambaları yandığı halde ve butonlara göre hareket ettiği halde çalışmıyor. kapağı tutuklu kalmış çocuklar biraz zorlayarak açmış. katını söktük kapı mekanizmasını söktük kapı mekanizması bozulmuş. ve bu mekanizma beyinde birde triak ın patlamasına neden olmuş. triyak piyasada yok z0607 diye bir parça.
makine bozularken çok yüksek bir hızda dönerek birden durmuş acaba işlemcisi yada epromuda hasar görmüş olabilirmi. işlemcinin bozulma ihtimali nedir.
 
Muhtemelen motorunuza ve kapı kilidinize su kaçmış .
kapı kilit rolenizi degiştirin.
kartınızın onarımı veya degişimi gerekli .
kapı kilit triyakı yerine 1 Amp lik herhangi bir triyak takabilirsiniz
fakat sorun sadece kilit rolenizde degil gibi motorun hızlanıp durması ,motor takosunun su almış olma olasılıgını yüksek, bu da motor ve hız kontrol kartında sorunlar olma olasılıgını çok yükseltiyor.
 
peki hocam motor takosu bobin ve mıknatızdan oluşmuyormu. normalde program ayarı yapınca ledler hareket ediyor. yada sıkma iptal yada diğerr butonlara basınca ledler yanıyor yada tekrar basınca sönüyor. ama kapı kilitlemiyordu. bu arada kapı kilit rolesinde ve makinenin genelinde su kaçağı gözlemleyemedim. ama tekrar bakacağım.
işlemcininin yada epromun bozulma olasılığı nedir işlemcisi D78f9177 epromu da 24c02 dediklerinizi yapıp makineyi tekrar kontrol edip size tekrar birkaç soru sorabilirim. aslında adamlar servis çağıracaklardı ama durumları pek iyi olmadığı için yardımcı olmak istedim. ama sanırım ağrısız başımı ağrıttım. :)
ilginiz için teşekkür ederim.
 
triyak sürücü direnci 103 (10kohm) ve işlemci cıkış bacaklarındaki 821 (820ohm) dirençlerin yanık olması gerekiyor! triyakla beraber bu dirençleride degiştirmen gerekiyor.
 
10K lık direnç bozuk ama 820R sağlam. patlayan triyaktan buldum bugün vardiyam var 16 saat işte olacam. pazartesi akşam yerine kartı ve kilidi bağlayacağım. bu arada dediğiniz takoyuda kontrol edeceğim. inşallah işlemci ve eprom sağlamdır.

teşekkürler.
 
820 ohm sağlamsa işlemci saglamdır!
 
merhaba hocam.yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. kartta patlayan hatları ve triyak ı değiştirdim dirençleri değiştirdim. makinenin parçası yaklaşık 2 haftada geldi. bugün montajını yaptım. makine çalıştı.

teşekkür ederim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst