uzaktan diyafon kontrolü

thekut

Üye
Katılım
8 Mar 2013
Mesajlar
7
Puanları
1
öncelikle forumda ilk mesajım olması sebebiyle hepinize merhaba arkadaşlar.

geçen hafta evimize hırsız girdi, güvenlikli bir sitede oturuyor olmamıza rağmen saat 20:00 civarı yüksek giriş evimize camdan girmiş. kamera kayıtlarından anladığımız kadarıyla hırsızlar basit bir mantıkla çalışmışlar; sitemizdeki sanırım ışıkları yanmayan 3 binaya da girip zillere basmışlar. kontrol sonrası evde kimse olmadığına emin oldukları bizim eve girrmişler malesef.

öncelikle vardiyalı çalıştığımdan ve haftanın bazı günleri evde olmadığından eşimin biraz daha rahat hissetmesi için alarm sistemlerini ve gece işten evi izleyebileceğim ip kamera sistemlerini araştırıyorum tabi bu başka bir başlığın konusu :)

genel bir teknoloji bilgim var ama elektrik elektronik işlerinden anladığım ampül değiştirmenin çok ötesine gitmiyor malesef.

şimdi bu tecrübem sonrası şöyle birşey aklıma geldi; hırsızlar evin ziline bastığında cevap verilse hiç bulaşmayacaklardı. malum akıllı telefonlarımız sürekli internete bağlı ip kameraların da zile basıldığında tetiklenebildiğini duymuştum aynı mantıkla bir uygulama yazılsa, evden çıkarken diyafondan sistemi aktif etsek, biz dışardayken zile basıldığında uygulamamızda da bir uyarı çıksa hatta telefondan kimsiniz vs diyebilsek karşı tarafı duyabilsek. tabi bu şekilde cahilce anlattım ama olurunu olmazını bilmiyorum fakat merak ediyorum. ayrıca diyafonumuz görüntülü değil fakat bina giriş kapısını dahili anten üzerinden izleyebiliyoruz belki ip kamera ile veya hazır kameranın görüntüsü de bu sisteme eklenebilir.

görüş ve önerilierinizi bekliyorum.

şimdiden teşekkürler.
 
paneli ip panel ile değiştircen o zaman olur

2. bir mevzu
bizim millete 6.000 tl ye led tv var alcanmı desen koşa koşa sabah 6 da sıraya gırer alır tabled android cihaz desen bayılır
güvenlik alarm deyınce 3 kurus vermez en ucuzunu arastırır merkezi uyduya cmos kamera baglatırkı ucuz olsun..

sonrada 5. elementi araştırır
 
alarm sisteminin paneli mi ip panel olacak? yani ip modüllü? bu arada 2.mevzuda ne demek istediniz anlamadım.
 
bosver 2. mevzuyu ben yazdım anlayan anlar..
dıafonun ip modellerı var audıo veya na-de neyse artık
santralı ve subeyı değiştiriyosun
 
şu konuyu neredeyse bir senedir anlatmadığım insan kalmadı, diyafon satanlarla konuştum böyle hazır bir çözüm sunamadılar. sanırım ben kendimi anlatamadım veya doğru insanlarla konuşamadım.

neyse biri bunu yapmış, üstüne 1 milyon usd yatırım almış ve piyasaya sürmüş. 200 usd + 20 usd kargo ile türkiye ye gönderiyorlar. ben halen bu cihazın bir kaç uzmanın birleşerek yapılabileceği basit bir sistem olduğunu ve türkiye de de yapılabileceğini düşünüyorum ve hatta alarm sistemlerine de entegre edilebilir diyorum.

aşağıdaki linklerde sorun çıkarsa internette doorbot olarak arayabilirsiniz.

DoorBot - YouTube

DoorBot | The Doorbell for Smartphones | Home
 
Komşu buzdolabı tamircisinde grdüm.Eski cep telefonunu kahveci düofonuna bağlamış ben lehim yaptım ama ne yapıcağını söylememişti.Mikronu hoparlörü duofon içine yerleştirmiş son numara tuşuna da kendi telefonunu kayıtlamış son numara tuşunu 2 kablo ile dışarda duofn nun düğmesine bağlamış düğmeye basınca kendi telefonu çalıyordu servise çıkınca böyle bir sistem geliştirilebil,ir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,001
Kullanıcılar
449,803
Son üye
ERSEDAT

Yeni konular

Geri
Üst