Usb li bir tlf şarj cihazını akıllı cihazımıza uygun hale getirme

by lent

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
12,012
Puanları
3,256
Arkadaşlar bildiğiniz üzere (en başta ben) kendimizin yapmadığı cihazı buraya eklemiyoruz, fakat burda sorun yok, yani bilinen bilgiler üzeirnden, defalarca çalıştığı kanıtlanmış devrelerdir.
Herhangi usb çıkışlı şarz cihazını kendi akıllı cihazımıza uygun hale getirme
Bildiğiniz üzere üreticiler (Apple, Samsung, Motorola) kendine ait protokoller, işletim sistemleri ve şarz cihazları yapar, standart şarjların sadece besleme uçlarını bağlayarak bu cihazlarımızı şarj edemeyiz. Bu sorunu aşmak için şarj aleti içinden usb kısmına ya bağlantı deiştirmek veya direnç eklememiz gerek.
Samsung Galaxy USB charging without fear
usb_charging_sketch.png
 
Usb li araç şarjını geliştirme. Bazı arkadaşlar güneş paneliniden telefonumu nasıl şarj ederim diye sık sorar bunu tavsiye ederim ;)
Her türlü fayda ve zarar size aittir sorumluluk kabul etmem :)
 
merhaba bulent ustam bende böyle bir cihaz ama kalitelı olmalı bundan aldım işimi gormedı kendım yapacağım tasarımı hazır da zaman yok hazır alayım dedım sorun lu çiktı yenıden aldım yıne problemlı vazgeçtim kendım yapacağım artık siz piyasayı çok iyi araştırıyorsunuz bunu farkettım bu işede bir elat ustam uğraştırma bizi :) sevap kazanirsın gerçekten ihtiyaç böyle bir cihaz kaliteli bişey bulma şansımız varmı

GUNES-ENERJILI-SARJ-CIHAZI-TUM-TELEFONLAR-ICIN__33126792_0.jpg
 
Merhaba hocam kendi powerbank ımı yapayim dedim. Pillerden çıkan + ve - yi bu dc regülatöre bağladım. Bu devreden çıkan + ve - yi de bir dişi usb ye bağladım. Telefonun kablosunu bağlayınca yavaş şarj oluyor diyor. lg g3 , orj adaptörü 1.8 amper çıkışlı. Benim sorunun çözümü bu devreyi yapmak galiba ?
 

Ekli dosyalar

  • 243979194_tn50_0.jpg
    243979194_tn50_0.jpg
    16.8 KB · Görüntüleme: 35

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst