UPS lerimiz sorunlumu...?

cosfimetre

Üye
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar gecenlerde bahsetmiştim tesisimizdeki elelktrik kesintilerimizden...sonunda olan oldu.ani bir flickerle makinanın ana bilgisayarının UPS ve kasaya ait power supply yandı. benim anlamadığım UPS neden gorevini yapmadı . yani neden kasanın power supplyide yandı.power supply da bizim ATX lerinkinden ayı fakat slot girişli değil baskı devrenin kendisi girdiğinden ( siemensin tekel politikası ) bulmamız imkansızdı.oda ayrı bir hikaye.. İlgilenenlere teşekkür.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn:cosfimetre

Öncelikle geçmiş olsun.Buna benzer bir olay malesef bir arkadaşımın daha başına gelmişti beni çağırdı gittik ve kontrol ettik.Yalnışlıkla UPS i bypas konumunda bırakmış.Bildiğiniz üzre UPS lerde bypas konumu sebekeden aldığı voltajı direkt olarak UPS e baglı olan yuke ıletır.

Daha sonra aynı marka bir UPS daha aldı.Aldığı UPS'in voltaj regulatoru olarak calısma ozellıgıde var ama UPS i bağlamaya gittiğimde UPS'in voltaj regulatoru işlevini yapmadıgını farkettım servısını aradım kısa bır gorusmeden sonra UPS in voltaj regulatoru ozellıgının UPS'i RS232 kabloyla pc ye baglıyıp yazılımında yapılan ufak bıdegısıklıkten sonra acılabılecegını ogrendım ve firmaının gönderdıgı program sayesınde sorunu cözdük.

Arkadaşımın sorunu böylece çözulmus oldu.Bu arada arkadasımın sebeke voltajı devamlı dusuk gelırdı 200 VAC civarlarında voltaj regulatoru ozellıgını acınca UPS çıkışında sabıt 220VAC okuyabılıyorduk hala bır sıkayet gelmedıgıne gore sorunu çözüldü.

Kolay Gelsin...
 
nötr toprak arası voltajı ölçmeni tavsiye edrimmm 2 v dan yüksek çıkarsa tesisatta sorun var demek tir
 
Ynt: Sağlıklı Voltaj kac olmalı ?
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2008 22:17:28 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
Sn.cosfimetre,bahsettiğiniz durum hoş değil.Madem pahalı makinalar var gerekli tedbirleri almalısınız.Aşırı ve düşük gerilim rölesi takın olumsuz gerilim olduğunda devreyi kessin.Aşırı gerilim iletici takın aşırı gerilimleri süzsün.Makinaların kumanda kartlarını regülatör den besleyin.Sonra iş işten geçer.
Arkadaşım ben 12 şubatta üstteki yazıyı diğer açtığın başlık altında yazmıştım.Neyse geçmiş olsun.Önlemleri alsan iyi olacak galiba.Ayrıca topraklamalar konusunda detaylrı var.Bir potansiyel dengeleme barası üzerinde bütün topraklamaları birleştir.Netice olarak,aşırı gerilim ileticinin görevi başka,regülatörün görevi başka,UPS görevi başka,topraklamanın görevi başka,aşırı ve düşük gerilim koruma rölesinin görevi başkadır.Sana bunların sağladığı bütün faydalar lazım olduğuna göre,birini ya da bir kaçını kullanarak korumayı sağlaman mümkün değildir.
 
arkadaşlar ups cihazları arkadaşımında dediği gibi regüle özelliği yok ha programla olabiliyormuş yeni öğrendim ben normalden bahsedyim voltaj sorunu olduğunda bazı upsler yani 3+1 dediklerimiz kendini pyy pas a alıyor senron sorunu varsa yeniden kapatıp açana kadar bu halden çıkmıyor bunu bazı ups firmalarına bildirdik faz sorunu olduğunda pyypas olmasın elektriği kesip aküler bitinceye kadar çalışıp kapansın diye
bakalım sonucu zamanla görecez
 
Şebeke limit dışına çıkıp aküden çalıştıktan sonra kendini by-pass almış olabilir. şebeke kaynaklı olması yüksek
 

Forum istatistikleri

Konular
128,439
Mesajlar
917,639
Kullanıcılar
450,366
Son üye
kerim13

Yeni konular

Geri
Üst