Ups ile Elektrik Motoru Çalışır mı ?

Selamın Aleyküm arkadaşlar;
Acaba 1 kva ups (güç kaynağı ) ile 800w elektrik motoru çalışır mı ?

Çalıştırmaz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sinüs dalga formuyla alakası yok kare dalgayla bile çalışır kaldı ki tam sinüs çıkış verenleride var. Yetersiz olan benimde dediğim gibi güç değeri.
 
@Vacip DENİZ
Tek problem UPS'in kalkış akını tolere edebilmesi değil. Sürekli güç sağlayabilmek için yeterli batarya kapasitesi olmalı. Bataryaların çekilen akıma göre deşarj eğrileri vardır. Bu eğriye göre hem uygun güçte hemde yeterli batarya kapasitesinde bir sistem satın almak gerekir.

Konuyu açan arkadaş sistemin ne olduğundan bahsetmemiş ama elektriğin yada AG aboneliğin olmadığı bir tarla arazisinde su çekmek için falan kullanacaksa karmaşık bir sistem yerine pompayı çevirecek bir dizel motoru daha iyi iş görecektir.

Saygılar....
 
1 faz AC. 350 W.dondurma dolapları için,1200 W. gücünde saç paketli trafo kullanılarak dolap çalıştırıldı.Akülerin deşarj olmaması için araç duruşta iken dolap çalıştırılmadı.Dikkat edilen diğer ve önemli bir husus da ,motor durduktan hemen sonra çalıştırılmak istendiğinde kompresör basıncından dolayı motor kalkınmada zorluk çekiyor veya kalkınamıyor.Bir müddet bekledikten sonra start verildiğinde motor çalışıyor.Bilginize,kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst