Ucuz 4-20ma 24volt Basınç sensörü var mı?

ozioziozi

Üye
Katılım
1 Mar 2009
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
48
Ucuz 4-20ma 0-30volt 0,5-7 bar / 0-30 bar basınç sensörü var mı? Kendi soğutma sistemlerimde bu güne kadar ithal malı sensörler kullandım. Fakat maliyeti yüksek sensörler bunlar. Daha uygun fiyatlı ve sorunsuz sensör markası konusunda yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
 
Calisma sicakliginiz nedir?
Neden 4-20 ma?
Cozunurluk ne kadar olmali?
Ucuz derken hedef fiyatiniz nedir?
30 bar sensoru ne kadara aliyorsunuz ve marka, model nedir?

Freescale mpx5700 incelemenizi oneririm...
 
Kullanma sıcaklıklığı yaklaşık 100oC ye yakın. 4-20ma olması siemens logo da işe yaradığı içindir. Çözünürlük ise 0.1 bar sorun yaratmaz. Bizim aldığımız sensör fiyatı 135TL + kdv dixell marka
 
MPX5700 85 dreceye ve 7 bara kadar ayrıca kullandınız sistem içinde yazılım değişikliği gerektirir.Sizi amaçladığınız maliyetleri düşürmek anladığım kadarıyla burada kullandınız kontrol cihazını değiştirmelisiniz bence obu bölümü esas maliyetli olanı.Sensörleri denemişsiniz 100 derecede normalse hiç ellemeyin çünkü diğerlerinde sorun çıkacağını düşünüyorum.Kolaygelsin iyi çalışmalar.
 
@eyupbakan,
Lineer calistigi bolge 0<>85 derece, calisma araligi ise -40<>125 derecedir. Lineer bolge disina ciktiginiz takdirde kendi formulunuz ile transfer fonksiyonunu cikarirsaniz, 10 bit icin arkadasin istemis oldugu cozunurlugun yaklasik 7/2 kati kadar cozunurluk elde edersiniz.
Sensor fiyati 10EU civarinda, basit bir MCU ile 10-15 dolar gibi bir maliyetle istediginiz sonucu (4-20ma, 0-20ma) size saglar.
Basinc degerleri konusunda ise; olcebildigi max basinc 7 bardir, dayanimi ise 28 bar.
10 bar olcmek istiyorum, 40 bara kadar da dayansin derseniz ve package konusu da sorun olmaz derseniz mpx5999D inceleminizi oneririm. Elbette sitesinde ki urun tanitim kismindan degil, datasheetini indirerek ve okuyarak...

@ozioziozi,
Sanirim programcilik ve elektronik konusuna yabanci degilsiniz. Basit bir MCU ile hem LOGO, hem de transducer yerine boyle bir sistem yapabilir ve cok daha ekonomik bir sekilde bu sistemi kullanabilirsiniz.
Saniyorum kondenser girisinde olcum aliyorsunuz(eger boyle ise sebebini merak ettim, mahsuru yok ise bilgilenmek isterim). Anladigim gibi ise; olcumu expansion valve onunden almaniz mumkun mu?
 
diyaframlı gefran kullanıyorun 0 - 30 mbar yaklasık 750 euro altarnatıf bı markyı bende arıyorum aslında fuarda bı kac fırma ıle gorusmustum 100 ytl den baslıyor ama nasıldır denemek lazım
neyın basıncını olceceksınız wıskosıtesı yogunmu
 
Amonyak Soğutma sistemlerinin basma ve emme basınçlarını kullanarak kapasite kontrolü ve dijital emniyet sağlıyorum. Ölçtüğüm basınç sadece Nh3ün gaz halidir. Sayın katana Sıcaklık çok bağlıyıcı değil dediğiniz gibi sıvı hattında da çalıştırabilirim. Tabi gönül isterdi ki vanadan önce kullanmak ama sıcaklık çok yükseliyor yapacak bir şey de yok herhalde.mpx5999D i inceledim amonyak gazı için tamamen krom olmalı, bu malzemenin yapısından heberiniz varsa bilgindirirseniz sevinirim. Dış kısmını tornada yaptırarak birşeyler yapabilirim belki. Maliyeti düşürmek içindi araştırmam. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
 
Basınç Transmitterı konusunda Alfa Elektronik olarak çok kaliteli ve uygun fiyata Alman ADZ NAGANO markalı ve İsviçreli TRAFAG markalı ürünleri veriyoruz.
Basınç Transmitterlarımızda ÇELİK DİYAFRAMLI ve SERAMİK diyaframlı olarak 2 farklı grup bulunmaktadır.Ayrıca Transmitterlarımızı 250 derece sıcaklığa kadar kullanabilirsiniz.Basınç aralığı ise 10mbardan 2500BAR'a kadar bulunmaktadır. Ürünlerimiz hakkında bilgi için ALFA ELEKTRONİK MAKİNA SAN.TİC.LTD bakabilirsiniz.
 
diyaframlı gefran kullanıyorun 0 - 30 mbar yaklasık 750 euro altarnatıf bı markyı bende arıyorum aslında fuarda bı kac fırma ıle gorusmustum 100 ytl den baslıyor ama nasıldır denemek lazım
neyın basıncını olceceksınız wıskosıtesı yogunmu
bizde de dünya kadar wika marka 0-160 , 0-600 psi ve daha çeşitli şekilde basınç sensörlerimiz var bir de yine wika nın 750 dereceye kadar ısı sensörleri var.ısıların faturasını tesadüfen görmüştüm .tanesi 2700 tl civarı idi.basınçlar da o kadar vardır.çok maliyeli işler fakat hassasiyet gerektiren iş varsa çözüm yolu bu.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst