Uçan Rüzgar Türbinleri



Yeryüzünde konuşlanmış Rüzgar Türbinleri mevcut rüzgar enerjisinden ancak %20-25 dolaylarında faydalanabiliyorlar. Fakat gökyüzünde 300 metreden itibaren bir rüzgar türbinimiz olsaydı bu verim ikiye katlanabilirdi. İşte bu düşünceyle yola çıkan merkezi Ottowa Kanada'da bulunan Magenn şirketi dünyanın ilk havada "yüzen" rüzgar türbinini tasarladı. Aşağıdaki resimlerde de göreceğiniz gibi protipleri bitmiş yeni nesil yenilenebilir enerji aracıyla karşı karşıyayız.


Magenn Hava Pervane Sistemi yada kısa adıyla MARS içi helyum dolu küçük bir balonun iki yanında bulunan jeneratörlerin rüzgar enerjisiyle dönmesiyle oluşan ve açığa çıkan elektrik enerjisini kablolar yardımıyla yere ileten bir sistem. MARS'ın üzerinde bulunan santrifüj bıçakları yüzlerce megawatlık temiz, yenilenebilir enerjiyi yerde bulunan rüzgar türbinlerinden çok daha az maliyetle üretebilmektedir.





Çalışma prensibini gösteren animasyon

MARS'ı üreten şirketin amacı bu ürünü herkesin kullanabileceği pratik bir elektrik kaynağı haline getirmek. Özellikle elektriğin ulaşamadığı kamp alanları, karavanlar, kırsal alanlar, felaket bölgeleri, madenler gibi yerlerde kullanılması öngörülmekte







Bir kişinin rahatlıkla kullanabileceğini gösteren taslak resimler:


Prototip görüntüleri:




Dünya yenilenebilir enerjilere yönelirken ülkemizde hala bu yönde bir araştırma geliştirme olmaması insanı üzüyor.

şu anki maliyeti watt başına 4,50$ ile 7,00$ arasında yani 100kW bir sistem 450,000$ ile 700,000$ arasında bir sistem oluyor

4 kW, 10kW ve 25kW MARS sistemi için bir plan olduğu ve 100kW sistemi 2010 doğru imalata başlıyacağı söyleniyor

-Kaynak-
magenn
 
Düşünce süper. paratonel yapılmamış ,şimşek ve yıldırımlarda ne gibi tedbir almışlar çözen arkadaş varmı?
 
Aşırı rüzgar için de pek tekin durmuyor , herhalde kötü havalarda takım taklavatı topluyorsun
Elektiğin KW'si 20 kuruş , bu çok pahalıya geliyor
 
Son düzenleme:
yukardaki maliyet kurulumla alakalı kw başına maliyet mi yoksa işletme maliyeti mi kw başına anlaamış değilim biraz daha açıklayıcı olurmusununuz. ama yine de bize bu bilgileri kazandırdığınız için teşekkürler
 
sistem çok güzel ama sanki biraz tehlikeli gibi
 
Çok akıllıca fakat fırtına da, yağmurda, hele de yıldırım da sekteye uğraması ihtimali yüksek. Ama genede helâl olsun akıl edenlere. Eminim bir gün bütün tedbirleri alınır ve uçurtmalar gibi süsler gökyüzünü.
 
Düşünenlere helal olsun, yenilikçi bir proje ama evet çizimlerde yada prototipte de alfa romeo'nun dediği gibi yıldırım koruması yok yada ani hava değişimlerine karşı ne olacak,sürekli hava durumu takip etmek gerekli ve onun 2-3 değil 20-30 tanesi bir arada kurulmuş olanını kaç kişi nasıl toparlayacak, 2 saat sonra düzelen bir hava için tekrar yukarı sal, pek pratik değil gibi ama geliştirilecektir.

Zaten adamlarda demişler "Özellikle elektriğin ulaşamadığı kamp alanları, karavanlar, kırsal alanlar, felaket bölgeleri, madenler gibi yerlerde kullanılması öngörülmekte" ama yukarıdaki grafikte enerjiyi hemen elektrik hattına verivermişler

Ben olsam hava durumunu haftalık takip eder ve tabii birim maliyeti düşünce 4 yada 10 KW'lik olanını evime koyarim, büyük aküleri yada yakıt hücrelerini şarj eder, kullanırım.
 
eller aya,biz hala yaya. Çok çalışmalı ve dünyayı geçmeliyiz. hala % 20 işsizimiz var, ama hala her türlü ekipman ithal. çok müsrifiz.
devlet de (HÜKÜMET) havaalanı, yol, köprü yapma peşinde,ama işsizliğe hiç bir faydası yok. kendi ceplerini doldurmakla meşguller çünkü. iş yapacak adamımız çok, ama hiçbir destek yok. Kosgeb de holdinglere hazineden para pompalama peşinde, ülkeye ve gençlerimize faydası yok, üç kağıt peşindeler. işsiz gençlerimiz anarşiye itiliyor, hükümet seyrediyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…