Tv kanallarının van'a yardım kampanyası yoksa kandırmaca mı?

osmosis

Üye
Katılım
24 Mar 2008
Mesajlar
188
Puanları
1
Yaş
42
geçen akşam bazı tv kanalları ortak bir yayın yaptı, van depremine para toplayıp yardım etmek için. Bir süre programı izledim çeşit çeşit insanlar arayıp kimisi 3 milyon dolar kimisi 60 bin tl kimisi 100 bin tl gibi rakamları telafüz ettiler. Gecenin o vakti ne bir banka açık ne de ortada bir dekont var sadece söz ağızdan çıkıyor gerçekleşebilme ihtimali nedir ne kadar doğrdur bilmiyoruz.. Okan bayülgenin bu konuda bi açıklaması vardı bu açıklama benimde kuşkularımı kuvvetlendirdi, okan bayülgen de daha önce böyle bir yardım kampanyası yapmış akşam arayıp söz verenler ertesi gün kayıplara karışmışlar...
 
15 küsür milyon lira topladılar. O paraya Van'ı bırak ülke kalkınırdı. Herşey alavare dalavere olarak işliyor bu memlekette.
 
gökhan arkadaş matamatigininin iyi oladıgı 15 milyonla ülkeyi kurtara bilecegini düşünmenden belli... o parayla ancak küçük bir ilin bir aylık memur maaşını ödersin ortalama 10000 memur olsa ve en düşük 1500 tl maaş verilse 10000*1500 = 15,000,000 lira eder gördügün gibi ülke kalkındırmak senin sandıgın kadar kolay degil.... kaldıki gece o gece 60,000,000 tl toplandı bu parayla tokiden en ucuz şekilde mal edersen tanesi 40.000 tl den ancak 1500 daire yaparsın bak 60,000,000 da bitti ...kaldıki bu insanların eşyaları tüm giyecekleride enkazda kaldı tabi bu insanlara yiyecek içecek ve barınacak yerde lazım yani bu parayla o insanların ihtiyaçları karşılanmaz...yinede bende sadece bu kampanya için degil tüm toplanan paraların nereye harcandıgının takip edilmesi gerektigini düşünüyorum çünkü bu memlekette çok temiz insanlarımız oldugu gibi yetim hakkına bile göz koyacak dolandırıcılar var ve bu dolandırıcılar yüzünden insanlar yardım kampanyalarına bile paramız yerine gitmez diye soguk bakıyorlar...yinede buradan tüm forum kullanıcılarından DEPREM MAGDURU vatandaşlarımıza yardım elini uzatmasını rica ediyorum çünkü bu afetin ne zaman nerede olacagı belli olmaz yarın bizde aynı şekilde sokakta yada enkaz altında kalabiliriz..TÜM TÜRKİYE'YE GEÇMİŞ OLSUN...
 
Şimdi parayı verip vermemek ya da daha önceden verilen paraların nerelerde kullanıldığı gibi bir sürü kuşku var insanlarda. Benim asıl merak ettiğim ise şu arkadaşlar:
Biri telefonla bağlanıyor bilmem kaç milyon lira veriyorum diyor, öbürü bağlanıyor bilmem kaç bin lira verdim diyor. İyi de yardım mı yapıyor bunlar yoksa reklam peşindeler mi? Bildiğim kadarıyla yardım yaptığını kimse bilmemesi gerekir, bu şekilde daha makbul oluyor. Ama bizimkiler ben öbüründen daha çok yardım yaptım mantığı ile işe girişiyor. Bunu anlayamıyorum ben.
 
paranın ihtiyacı olanlara gidip gitmediği ayrı bir konu ben onu sormuyorum. benim merak ettiğim o gece telefonla bir çok insan orayı aradı kimisi canlı yayına bağlandı kimisi de arkadaki masalarda oturan sanatçılarla konuştu, sanatçıların elinde bir kağıt not alıyorlardı kimin ne kadar verdiğini.. o gece bende arasaydım 100 bin lira verdiğimi söyleseydim ne olacaktı ? ertesi gün bunun takibini kim yapacaktı? benim düşüncem o gece verilen o tahhütlerin bir çoğu kandırmaca ben inanmadım.
 
evet az önce okuduğum haberler benim haklı olduğumu gösteriyor. toplandığı söylenen 60 milyon liradan sadece 20 milyonu yatırılmış.
 
orda arayan kişiler bedavadan reklamını yapıyorlar eğer bir yardım yapılacaksa gizli yapılmalıdır...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,206
Mesajlar
915,817
Kullanıcılar
449,986
Son üye
ferhatyigit

Yeni konular

Geri
Üst