Turkiye'de nereye tasinip yeni bir hayat kurmak isterdiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Bunalmis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bunalmis

Profesyonel Üye
Yasam kalitesi kotu olmamak kaydiyla, yeni bir sehir/kasaba arayisinda olsaydiniz, en az 100 metre kare ve gurultulu isler yapabileceginiz (atolye olarak kullandiginizda sikayet edilmeyeceginiz) mustakil bir ev satin alip diger sehirlere kiyasla daha ucuza yasayabileceginiz yer neresi olurdu?

Son düzenleme:
Özellikle müstakil bahçeli bir ev olmalı Komşu gürültüsü yada apartman altındaki esnaf gürültüsü olmamalı insanlardan uzak ama ıhtiyaçları karşılayacak kadar şehir merkezine yakın olmalı . karadeniz tarfalarında olabilir Büyük şehir olmamalı hep trafik ve kalabalık . Ucuz olacağını sanmıyorum artık her şey pahalı . Ormanlık dağ yöreleri olabilir . Bahçende istediğini yaparsın küçük bir köy kasaba kaliteli insanların olduğu bir köy yazın serin olur bunaltmaz kışın yorucu ve sıkıcı olabilir. Tabi bunların hepsi hayal bunları apartman dairesinde sıcaktan bunalmış bir şekilde yazıyorum. . Sakin kalmış artık bulmak zor ama deniz kıyısında bir yer de olabilir. İnsanın az huzurun çok olduğu öyle bir yer varsa orasıda olabilr.

bu güzel soruya ilk önce kendinizi ne kadar soyutlaycağınız ve maddi olanaklarınızın sınırları cevap verir. benim hayalimdi, balıkesir, eskişehir veya çanakkale dağ köylerinden bir ev alıp, kendi atölyemi kurup yaşamak. ama benim olmazlarım arasında 40-50 km uzakta olsa bile denizi gören bir yerlerdi. isterse şehir 1 saatlik yolda olsun sıkıntı olmaz. düşün 3-5 dönüm bir yer. yap bağını, bahçeni. üç beş hayvan. tavuklar filan. evinin yan taraafına bir de ardiye+atölye. takıl kafana göre.

Şimdi hayalini kurdum da.....

İstisnasız Artvin / Yusufeli

Aradığım her şey var. Av + Balık + Doğa + Su, Sanayisi gelişmemiş tamamen yeni kurulan ( Baraj sebebi ile taşındığı için yeni kurulan ) bir ilçe köylere yakın yazın serin kışın dondurucu soğuk. İlçede doğalgaz var...

Yani benim paraya ihtiyacım yok emekli oldum şöyle kafamı dinleye dinleye hobilerim ile uğraşacağım diyorsam ki bir gün o günler de gelecek şurda sigorta günümün dolmasına 4 sene kaldı... istisnasız düşüneceğim yer.

Ben o hayalini kurduğunuz yerdeyim Yaşım 50, kamu çalışanıyım. İlçe ile birleşik köyde müstakil bir evim ve garajım var. Çiçekler ve güller ile dolu minicik bir bahçem var. İşim ile evim arası araç ile 5 dakika, yürürsem 25 - 30 dakika. Yazın mükemmel bir yayla havam var, ama kışın soğuk oluyor maalesef. Ulaşım olarak Denizli'ye 120, Burdur'a 110, Antalya'ya 150 ve Fethiye'ye 90 km uzaklığım var. Bulunduğum yerin rakımı 1350 mt civarı.

Allah herkese hayalindeki yerde yaşamayı nasip etsin.

Benim de yazlık olarak, Kocaeli/Kandıra köyünde, Kandıra ve Kaynarca ilçelerine 12-13 km, Kocaeli merkeze 45km, denize 25 km, bağ bahçe olarak da toprakla iştigal ettiğim, 2 dönüme yakın bir konteyner kondum var. 2+1 (48m²) + 2x8m² verandalı olsa da kış için çok uygun sayılmaz. Yakında doğal gaz da gelecek. Şehirle irtibatım olmasa 12 ay durulabilir. Zamanında bütçe yetersizlğinden betonarme projeli evi yapamadım. Biraz da depo, garaj ve çalışma alanı için bodrum kat yapmak istiyordum, belediye koddan kurtarmıyor diye izin vermemişti. Şimdilik böyle idare ediyor.

İmkanlar el verse, deniz kenarında yaşamak kadar güzel bir şey olmadığını düşünüyorum. Bir sahil kasabası hep hayalimizdi, olur mu bilemeyiz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…