Trifaze sayaç da yük dağılımı

Herkese merhaba
10 Kw ges sistemi trıfaze on grıd öz tüketim modunda dükkanımın enerji ihtiyacını karşılıyorum alıcı olarak 12 tane dolap var bunlarıda yüklerine göre fazlara eşit dağıtmaya çalıştım fakat sorun şu ki dengesiz girip çıkma aralığından dolayı bir türlü verimli kullanamıyorum ( trifaze inverterlerde panellerden uretılen enerjı şebekeye gerı gıtmemesı için en dusuk fazın tuketımi kadar üretim yapmakta)
sorum şu:
Bırıncı seçenek : ben bu sistemden 100% yararlanmak için fazlardan bir tanesine alıcıları beslesem ve sadece ınveterı monofaze bır ınverter ıle degıstırsem baglı oldugum elektrık dagıtım sırketı tarafından sıkıntı yasarmıyım cunku L1 de tuketım ve akım olacak fakat L2 ve L3 boş kalacak tuketım sıfır
İkinci seçenek: yıne mono faze bır ınverter kullanarak tek fazdan tum alıcıları beslıycem fakat bu kez L2 ve L3 de tuketım gozuksun gerekıyorsa bunlara da 400Wattlık dolapları bağlıyacagım boylelıkle dengesız de olsa her fazda bır tuketım olmuş olacak
Yada başka bır fıkrı olan varsa lutfen yazabılır mı konu bıraz bende cıkmaza gırdı gibi

Dağıtım şirketlerinin siz niye 2 fazı kullanmadınız diye birşey sormaz sayaçlar da toplam tüketimi yazar ister tek fazla tüketin ister 3 fazda toplam tüketimi yazar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…