trifaze - monofaze panodan çıkış almak

magnum1095

Üye
Merhaba

elektrikli aracımı şarj etmek için 22kw destekleyebilen bir çıkış yapmak istiyorum. Bina panosunda sayacımız monofaze ancak alt katımız dükkan olduğu panoda trifaze sayaç da var.

Öncelikle Aracım maksimum 7 kW destekliyor 3x32a monofaze ile bu güç alınabiliyormuş ancak bende hem 3x32a giriş yapabileceğim adaptörüm yok hem de ileride 22kW şarj edebileceğim bir araç olduğunda tekrar tesisat ile uğraşmak istemiyorum

şöyle yapmayı düşündüm eğer sayaç değişimi maliyetli olacak ise

sayacı değiştirmeden tüm tesisatı, kabloları trifaze dönüşümüne uygun şekilde çekip ileride 22kw ihtiyacım olduğunda sigortalar ve sayacı değiştirince kullanıma hazır olacak şekilde hazırlamak

ekte pano görselleri paylaşıyorum bu işlemi nasıl yapabilirim desteğinizi rica ediyorum. Kablo olarak 5x6 öznür kullanmayı düşünüyorum.

pano bu şekilde sağ altta bulunan sayaç bize ait .

5x32a prize monofaze bağlantısı yapabilir miyiz 7kw alabileceğimiz şekilde ? 3x32a adaptörüm olmadığı için 5x32a erkek dişi yapıp 3x32A 7kw gibi kullanmak istiyorum eğer sayaç maliyetli olmaz ise direkt 5x32a olarak devam edeceğim

Monofaze ve trifaze arasında kullanım bedeli farkı var mıdır ? Örneğin monofaze sayaç 1 kW 2 tl - trifaze 1 kW 4 tl gibi ?

Tesisatınız da panonuz da Allah a emanet. Böyle bir panoya kim elektrik vermiş, şaşırmamak elde değil. İlk önce bu panonun iptal edilip adam gibi bir pano ile tesisat düzenlemesi yapılmalı.

Maalesef yaparken kimse özenmemiş ucuza kaçılmış bina 25 yıllık ancak gerçekten tesisatı kötü.
Bina komple harekete geçemeyeceği için kendi evimi ve kendi tesisatımı en azından düzeltmek istiyorum.

Ancak şu an aciliyet olan 3x32a mono 7kw alabilmek bunu en sağlıklı şekilde yapmanın bir yolu var mı? Çünkü evdeki prizden de uzatmayla 3.5 kW vermek de hiç sağlıklı değil pano bu durumdaysa eve gelen tesisata hiç güvenemiyorum.
En azından panoyu görebiliyoruz görebildiğimiz yerleri düzeltip kullanalım amacım.

Veya son çare olarak alt katımızdaki dükkanın trifaze hattını kullanacağım ancak kullandığım kadarını onlara ödemek zorundayım bunu ölçebilecek şekilde kurmam lazım sistemi buna tavsiyeniz olur mu? Tabii bunu son çare olarak düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_6974.webp
    199.2 KB · Görüntüleme: 12
Bunu yapan usta kör oldu diye bir modern zamanlar deyimi vardır. Bu ekleri yapan usta da herhalde kötürüm olmuştur.

Bu panodakı sayaç ara sayaç gibi olmalı. Evımde, monofaze prızden elekrikli otomobli beslıyebiliyoruz. Sorun olmuyor.

En doğru yöntem bir trifaze enerji analizörü taktırmak ve dükkan sahibiyle şeffaf bir ödeme planı oluştu elektrik işlerinde güvenlik her zaman önde olmali . Dükkan sahibiyle kW başı anlasirsiniz enerji analizörunde kullandığın miktarı görürsün her ay sonra sifirlarsin görsel kayıt alırsin komşuna göstermek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…