Tost makinesi içindeki Klemens’in yanması?

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
Selam iyi bir markadan tost makinesi almıştım. Çalışırken yanık kokusu gibi duman geliyordu. İçini bir açtım. Plastik klemens yanmış. Cihazın içindeki bu klemense bağlı olan kablolar; fişten gelen 3 kablo ile cihazdan gelen kablolar 3lü sıralı klemenste bağlıydı.

Sorum şu:
1) Böyle cihazlarda porselen klemens kullanılması gerekmez mi?
2) ve bu klemens niye yandı ? Baktım çok telli kablo kullanılmış. Acaba tek telli değil diye mi yada sizce sebebi nedir ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
evet porselen olsa sağlıklı olurmuş ama kullanmamışlar....klemens gücünün üstünde akım geçtiği veya gevşek bağlantı olduğu için yanabilir...kablo kalınlığı uyduktan sonra silikon yanmaz kablo çok telli kullanılabilirnir bence....kolay gelsin...
 
klemens neresinde çalışırken ısınıyor mu? belki yanlışlıkla kullanıldı o klemens normalde porselen konur marka,model ne?
bizim arzum marka bozuldu servise gitti geldi yandı değişti yandı onarıldı filan oldu.
 
Gevşek bağlantı sebep olmuş olabilir.
Kablonun çok telli olması fazla bir ehemmiyet gerektiren bir şey değil ucunda yüksük veya başlık gibi bir malzeme varsa uydur kullanmak için.
 
Ürün fiyatını düşürmek için herşeyi yapıyorlar. Uygun kesit yanmaz kablo ve porselen klemens kullan kafan rahat etsin.
 
klemens neresinde çalışırken ısınıyor mu? belki yanlışlıkla kullanıldı o klemens normalde porselen konur marka,model ne?
bizim arzum marka bozuldu servise gitti geldi yandı değişti yandı onarıldı filan oldu.

Sol taraftaki siyah olan kısımın içindeydi klemens. Tost kapağının hemen yantarafı oluyor. Markası Tefal

DC6B74C9-136B-4B02-945D-963AB24AE853.jpeg

65F2B4C2-FDCA-4C7B-B973-BC90E51B87E5.jpeg
 
her şeyi düşünen tefal ısı üreten bir cihaza plastik malzeme kullanmamayı düşünememiş. Çok ilginç.İşallah rezistansa giden kablolar yanmaz tip tendir.Plastik klemenslerin yanma sebebi öncelikle vidasında meydana gelen gevşemedir.Bir başka deyişle temas direnci neden olur.Ancak Her türlü ısınan cihazlarda porselen klemens kullanılması lazım.
 
bizde ki tefal de fiş vardı yandı galiba bunların sorunu kronik...
 
Benim tost makinasinda da aynı yanık kokusu ,açtığımda da klemens yanmıştı , açıp baktığımda kablonun tek fazında yanma başlamış ( prizden gelen kablo değil )rezidansin kablosu, alan dar olduğu için kablo gereğinden çok bükülmüştü ,büyük olasılık bu sorundan yanıyor , neden porselen kullanmadiklarina gelirsek , resimdekiyle aynı makina marka farklı , yani yapan aynı yer sadece markayı değiştiriyor, öyle büyük firmalar küçük ev aletleri için fabrika yapmaz , en az maliyetli en kaliteli üretimi bulup , kendi adları ile satarlar . Klemensin yandığını biliyorlarmidir , kesinlikle evet. Makinenin 2 yıl garantisi var 2 yıl bittikten sonra üretilen makinaların yüzde 50 sinin klemensi yanıyorsa ,bununda yüzde 50 servisi gidip ,servis para kazanılabilir,diğer arzilanlarin yüzde 50 yeni makina alırsa , bu da firma için kar ,garanti içinde yanan Klemenslerin maliyeti de porselen kullanmak yerine yukarıdaki gibi hesap yapılınca ( benimki 3 satır onlarınki bir kitap olabilir) daha karli
 

Forum istatistikleri

Konular
127,962
Mesajlar
913,925
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst