Termik + Kontaktör + Vaviyen Anahtar

cobanramo

Üye
Katılım
8 Tem 2018
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
52
Selam Ustalar,

Ustalar bir Kuyu Pompasını Termik ve Kontaktör ile calıştırıyorum, Kontaktörde A2 klemensi ile Termikdeki 96 klemensi arasında bir standart ac kapa anahtarım var. Su Pompası iki ayrı noktaya su veriyor araları yaklaşık 50m civarı.
Simdi problemim şu, bu anahtarı söksem ve bu iki klemens (A2 ve 96) arasına vaviyen tarzı istediğim yere iki anahtar çeksem ve o noktalardan aç kapa yapsam düşündüm, düşündüm ama istediğim tabiiki olmadı, bi yardımcı olurmusunuz? :)
Vaviyen şema ile bu su pompasını nasıl idare edebilirim? yoksa bu mümkün değilmi? Darbe akım rölesiylemi yapmam gerekir bunu? bana uygun ucuz yollu bi çözüm lazım, yardımlarınız icin şimdiden teşekkür ederim.

Ramazan
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Vaevieni yanlış bağlamış olmalısınız.Darbe akım anahtarı ile denedinizmi ?
 
Son düzenleme:
Sami ustam darbe akım röle fiyatını görünce ilk bi bilen ustalara sorayım dedim
Yok daha onu denemedim usta
 
Darbe akım anahtarı koysanizda, vavien koysanizda, her halükarda 2 anahtar olacak ve yeni kablo çekilecek. Bu durumda vavien yapmanız daha ucuz olacaktır. Darbe akım anahtarı masrafindan kurtulursunuz. Ama ileride anahtar sayısını belki arttırabilirim diyorsanız darbe akım anahtarı koyun. Böylece elektrik kesilip geldiğinde pompa da kendiliginden çalışmaz. Yok iki anahtar yeter ve elektrik kesilip geldiğinde kendiliğinden çalışsın istiyorsanız resme göre bağlayabilirsiniz...
PicsArt_07-08-11.16.41.jpg
 
Teşekürler Ferhat Usta, galiba nerde hata yaptığımı şimdi anladım. Resimdeki bağlantıları isimlendirdim sanırım tamda böyle olması gerek değilmi, bi onaylarsan sevinirim.
Bunu yarın bağlayıp test edip size döneceğim.

PicsArt_07-08-11.16.41.jpg
 
Yanlışlık var. Anlattığınıza göre anahtar çıkışı kontaktörün A2 sine giriyordu. Ona göre resimde değişiklik yaptım. Kesinlikle 3 fazın olduğu yerde değişiklik yapmayın, müdahale etmeyin. Dikkatli olun. Olası bir hatada sorumluluk kabul etmiyoruz bilesiniz. Bazı arkadaşlar bizi bu lafı söylemeye mecbur etti maalesef.
PicsArt_07-09-08.13.52.jpg
 
Ferhat ustam sorun tamda bu saten, şu an senin en son gönderdigin şema gibi bağlı.
Termik 96 klemensinde akım var yani faz, Kondaktör A2 de akım yok dolasıyla bunu böyle bağladığımda 1.ci anahtardan açıp kapata biliyorum, 1 den açıp 2.ci den kapattımmı 1.ci anahtar devre dışı kalıyor kullanılamıyor, normalde benim bildiğim vaviende bu şema doğru ama bu iş termik ve kondaktör arasında ( A2 96 ) çalışmıyor, buna bi çözüm arıyorum.
 
Anahtarlarınız vaviyen anahtarsa olmama ihtimali yok. Bağlantınızı kontrol etmelisiniz. Anahtarların 2 ortak ucunu birbirlerine bağlıcaksınız. 1. anahtarda kalan uca 96 dan geleni 2. anahtarda kalan uca A2 den geleni bağlıcaksınız hepsi bu kadar. Ortak uçlara dikkat edin.
 

Ekli dosyalar

  • 2lambavaviyen.JPG
    2lambavaviyen.JPG
    37.8 KB · Görüntüleme: 25
Aynende öyle bağladım ustam, derdi nedir bi anlayamadım, acaba vavien bu termik ile kontaktör arası mümkün değilmi düşünmeye başladım, başka bi fikri olan varmı ustalarım? :)
 
Normal anahtarı düşünüyorum 1 ucu A2 ye gidiyor diğer ucuda 96 ya gidiyor. Yani A2 ile 96 arasında iletkenliği açıp kapatıyor. Vaviyende de aynı mantık 1 uç A2 ye diğer uç 96 ya gidiyor diğer uçlar anahtarlar arası iletkenlik. Teknik olarak tekli de aç kapa vaviyende aç kapa yapıyor. Tahminim vaviyen anahtarlarınızdan birisi bozuktur. Basit bir lambayla size atmış olduğum devreyi kurup deneyin orda çalışmazsa bozuktur vaviyen anahtarınız başka ihtimal kalmadı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst