Termal Kamera, Mucize Alet

aiyt

Üye
Katılım
18 Nis 2008
Mesajlar
22
Puanları
1
7/24 calisan her turlu isletmeye termal kamera almalarini tavsiye ederim. Mucize alet, 5000EU civarinda , daha aldigim gun parasini odemistir, isteyenlere model tavsiye edebilirim, kablo gevsekligi, asiri isinma vs. elektrik isleri disinda rulmanlardaki isinmalari, isletmelerdeki isi kacaklarini , silo seviyelerini, yuksek basinc tanklari sivi-gaz seviyelerini, hidrolik arizalarini, pnomatik tasima boru icinde yanan bolgeleri, geceleri fabrikaya sizan cingeneleri vs. bulabilirsiniz,

Paraya acimayin,,, mutlaka alin,

herkeze selam
 
Evet, bende daha basıt el tipi ısı ölçerle, panolardakı NH sıgorta ve kablo bağlantılarını kontrol ederek
gevşeklikleri önceden görmüş ve arızaları önlemeye çalışmışdım. Benım kullandığım , arkadaşımın bahsettiği gib çok pahalı cihaz değildi ama işimi görmüşdü..
 
Sanırım bahsettiğiniz IR ile tek noktaya ışınım yaparak sıcaklık ölçen IR Thermometer Gun.
 
cihaz bizde yok ama senede bir falan gelip bütün panoları kontrol ettiriyoruz sorunlu yerlerin fotoğraflarını çekip bize veriyorlar gerekeni yapıyoruz ağır sanayide çalışanlara lazım olacağına inanıyorum
 
tek noktadan olcum yapanlarla termal kamera kiyaslanmaz bile,,

yukarida saydiklarimin hepsini ve daha fazlasini yapabilirsiniz, Ayrica fotograf cekebilirsiniz, 96x96 cozunurluk yetriyor,
 
Kesinlikle katılıyorum. Eğer önleyici bakıma önem veriyorsanız termal kamera şart. Genellikle elektrik arızaların bulunmasında çok işe yarasa da, mekanik problemleri de görebiliyor.
Biz ürün testinde de kullanıyoruz, 160x120 çözünürlüktekini 17 000 € ya almıştık. Otomasyon sistemine entegrasyonunu ve görüntü işleme yazılımını kendimiz yaptık, hiç problemsiz yıllardır çalışıyor.
 
Merhabalar

yazılanların tamamına katılıyorum. Türkiye de daha değeri anlaşılmamış bir teknoloji maalesef. 160 x 120 çözünürlüklerin fiyatları 3300 euro ya kadar inmiş durumda. Görülmeyini görülür hale getiriyor. Yakalayacağı bir arıza ile maliyetini sn ler içerinde çıkartabilen bir alet

Tuana Mühendislik
 
bizde aldık. gerçekten mucize bir alet.herkese tavsiye ederim
 
arkadaşlar selam

acaba bu aleti alsak örneğin toprağın 2-3 metre altındaki doğalgaz borusunu takip edebilirmiyiz.Kaçakları tespit edebilir miyiz?Akış ve debiden ve ısı farkından dolayı topraktan ayırt olacaktır fakat derinlik sorun yaratır mı.

ayrıca toprak altı kabloların tespiti gibi genel elektrik konularında ve ayrıca petrol tanklarının seviyesi gibi vesaire işlerde kolaylık sağlar mı?

tşkler
 
Son düzenleme:
bizde kullanıyoruz.onun sayesinde boş kalmıyoruz :)) sürekli iş çıkıyor gözler görülemeyen arızaları ve arıza açacak yerleri buluyoruz sayesinde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst