TEMU alış-veriş deneyimim

rsimsek

Profesyonel Üye
Merhabalar, dün gece TEMU.com'dan birkaç bir şey satın almak istedim. 530₺'den az, 1095₺'den fazla sipariş toplamına izin vermedi. 1095₺ sanırım 30€ gümrük sınırından kaynaklı. Fakat siparişi ödeme aşamasında kargo ücreti de olmadığını yazmasına rağmen, toptan yüzde 60 fiyata gümrük vesair diye bindirim yaptı. Bu arada buna gerekçeyi de 5431 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine dayandırıyor. Kararnamede öyle bir oran yok! Geneli %20 gümrük vergisi. Bu %60 vergi+masraf nereden geliyor bilgisi olan var mı?

Vatandaşa para harcatmamakta kararlı devletimiz . Sıkı para diyoruz kardeşim . Harcamayın bol keseden

ürün çin'den geliyorsa %60, avrupa birliğinden geliyorsa %30 oranında vergilendirilir.

Zaten adamlar olmasa mal sahibi olmamız imkansız! Ona da amerikanyanın yaptırımlarından ulaşamaz olacağız. Burada üretilenlerde yüksek vergi olsun da üretilmeyenlere ulaşmamız da engelleniyor!

Zaten adamlar olmasa mal sahibi olmamız imkansız! Ona da amerikanyanın yaptırımlarından ulaşamaz olacağız. Burada üretilenlerde yüksek vergi olsun da üretilmeyenlere ulaşmamız da engelleniyor!
Herşeye ulaşmanın imkansız ya da çok zor olduğu , zaten kimsenin de cebinde yeterli paranın olmadığı 60-70 sene önceki devirlere herhalde geri dönüyoruz . Tarih tekerrürden ibaretmiş . Son noktası da evde ekmek ,evde reçel ,evde salça yapıp balkonda tavuk beslemek ve sebze yetiştirmek olacak herhalde Muazzez Ersoy dan nostalji serisi de iyi gider .

her türlü geçirme ve geçirme ve yolma politikası. aliexpress bile 30 euro ya takılanı göndermiyor. ama onu da delmenin yolunu öğrendim. yaa hiç bir şeye kızmıyorum. istediğim ürünü güzel ülkemde ya bulamıyorum, yada bulduğum aşırı pahalı. mecbur çinli amcalara gidiyoruz. amazondan bir ürün baktım, o ne firma Türk, ben de param ülkemde kalsın dedim. ama Türk şirket beni itinayla öptü. amazondan alsaydım öpemeyecekti. haydi gel de kızma.
aliexpress te gümrük ve fiyat engelini delmenin yolu ise paypal hesabına bakıyor ve dhl kargo. istediğinn ürünü paypaldan öde dhl kargo ile teslim ettir. gümrüğü de takılmıyorsun. mağaza ile iyi ingilizce konuşmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…