Temel klemens bağlantısı hakkında

Katılım
6 Kas 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
37
Dostlar merhaba.
Ağır amatör bir derdim var, çözümünü forum içerisinde aradım mamafih elim boş. Ucuz sorunlara yer yok sanırım :)
Balkon aydınlatmasına uzanan hattan lamba için anahtar ve grup priz için kablo çekmek istiyorum. Fakat elektrik tehlikeli, elektrik hayın. Bir bilene danışmak istedi deli gönül. İşbu ahval dahilinde klemens bağlantısı nasıl yapılmalı a dostlar? Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Gel anlaşalım. Balkon lambasına uzanan hattan lamba ve priz için kablo çekmek istiyorsan hattın bağlantı kutusu BUAT tan 4x2,5 kablo çekmelisin. Elektrik hayın değil elektrik akıllı bilmeyenler için tehlikeli destur çeken elle tutulmayan gözlede görülmeyen enerjidir. Bu işi bir bilene işin uzmanı denen yetkili meslektaşlarıma yaptırmalısınız. Hem mal hemde can güvenliği açısından bu elzemdir. Dostlardan siz danışanlara selamlar.
 
Yanıt için çok teşekkür ederim. Maksat yapmaktan, çözümden ziyade öğrenmek ve yapmanın hazzını yaşamak. Tamir, tadilata ilgim var fakat elektrik ile ilgili bir derdim olmamıştı bugüne dek. Ustanın zamanında çıplak nötr-faz kabloya klemenssiz yaptığı bir bağlantı var yani hali hazırda kablolar mevcut. Eskiden, saman rengi almış şu rezil görüntüden bir kurtulayım dedim, estetik kaygılarımla kaldım bir başıma. Yanisi o ki faz-nötr ve ben, iki çıplak durmaksızın, olurunu bulsak sevişecekmiş gibi bakıyoruz birbirimize. Tekrar teşekkürler.
 
Sayın rotaryhayati sorun anlaşıldı lahin senin teyzenlerin binası ve tesisatı çok eski. Şimdi faz çıplak nötr olayını ortadan kaldırdık. Faz Nötr vee ve birde topraklama var. Gerçi o zamanda vardıya sağolsunlar kar edeceğiz ayağına malzemeden çalanların yaptığı işler diyip geçelim.
Öğrenmek güzel öğrenmenin yaşıda yok zaten. Madem tadilat yapılacak o dairenin tesisatını komple değiştirmeye Enişten kızacak mı? Kızmasın çünkü yapılacak işler o ailenin yararına olacaktır.
 
Enişte kira, daire bizde, mülk ise Allah'ın. Komple tesisata girişmeye gücüm kifayet etmez ki zaten 30 senelik bina değmez de. Şu hali hazırda kablosu, prizi, boku püsürü hazır kuruluma bi klemens ateşi sunsam, fani dünyanın hazzına birde o varsa. Güzel olmaz mı?
 
Ben en son birkaç gün önce çarpıldım, 21 yıldır bu işle uğraşıyorum. Aniden devasa bir odun darbesi yenmiş hissi verir, siz bilirsiniz. Hayat fani, ölüm ani.
 
sema.PNG


Dostlar tekrar ben. Tamam sıkıldınız kabul, eyvallah bende. Fakat muazzam keşiflerle aranızdayım. Amatöre bilgi yok madem yüce Aristo mantığıyla şöyle bir şema çiziverdim. Doğru yanlış her ne ise yorumlarsınız ona göre yol alayım diyorum. Doğruysa şema kalır ve diğerlerine kılavuzluk eder, yok değilse doğrusunu çizer yine amatörü manualsiz, prospektüssüz komayız. Bakınız her halükarda sevap yahu. Değerlendirmez miydiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst