Tank Seviye Ölçümü

endustri4

Üye
Katılım
20 Eki 2018
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba,

Bir tankın seviyesini ölçmek istiyorum. Araştırdığım kadarıyla 2 yöntem öne çıkıyor. Ultrasonik veya basınç transmitteri.

Ultrasonikte çok bir sıkıntı yok ama tank içindeki mixeri görebilir sensör yanlış ölçüm yaptırabilir.

Basınç transmitteri daha mantıklı gözüküyor. Ancak montajıyla ilgili bilgim yok internette de tam bulamadım. Tankın dip kısmında delik açıp örneğin resimdeki basınç transmitterinin alt kısmını tankta açılacak deliğe mi takıyoruz?

https://www.wika.com.tr/upload/WIKA_Thumbnails/Product-Detail-Large/PIC_PR_S_10_de_de_48069.jpg.png
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Tankın dip kısmında delik açıp örneğin resimdeki basınç transmitterinin alt kısmını tankta açılacak deliğe mi takıyoruz?

Evet tankın dip kısmına delik açıp transmitteri oraya sıkıyorsunuz. Transmitterin ölçüm yüzeyi tankın iç yüzeyi ile aynı seviyede olacak şekilde olmalı.
 
kafa uç kısmı delikli olan transmiterden hatalı ölçüm alırsın kafa kısmı düz olması lazım.
montaj şekli konikli bir tank ise alt bölgeye hafif çapraz koyman gerekir tankın içinden transmiter çıkmaması gerekir yüzeye sıfır olacak şekilde düşük bar seçmen gerekir -1,1 bar aralığı
 
Seviye sondaları var, 4-20ma çalışıyor,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,802
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst