Tabaka Ölçüm Ünitesi Yapımı Sensör Önerisi

Robatizma

Üye
Katılım
22 Ocak 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar selamınaleyküm,
Ben arduino Mega, nextion hmi ve gy-vl5310xv2 kullanarak bir ölçüm ünitesi prototipi oluşturdum. Ölçtüğüm nesneler mikron kalınlığında değişen tabakalar. (20-50 mikron arası) yaptığım protototipte sensörün ışığa duyarlılığı ve beyaz yüzey ölçme, koyu yüzeyde hassasiyetini kaybetme gibi dezavantajları mevcut. Hassasiyeti 1 mm ve 50 mm-2000 mm kadar ölçüm yapabiliyor. hassasiyet olarak iyi ancak ölçümde oldukça fazla dalgalanmalar oluyor. Örneğin prototipime ölçmek istediğim tabaka miktarını koyduğumda 23 tabaka varsa (40,22,18,35,23,30) gibi sonuçlar gösteriyor ve bu değerler de sabit arkadaşlar. Sırayla olmasa da bu değerleri sabit olarak ekranımda görebiliyorum ve gördüğünüz gibi de esasında doğru sonucu da bulabiliyorum ancak bir dalgalanma sonucu mevzubahis. Ölçüm de sağlıklı ne yazık ki olamıyor. Elbette 40 TL lik sensörden fazla birşey beklemiyorum
;D
şimdiii gelelim soruma. Şimdi ben endüstriyel tip bir sensör kullanmak istiyorum ve elbette arduino ile de kullanacağım için uyumlu olması gerekiyor. En azından kararlılığı olan yani 10 tabaka eksik ölçecekse bile kararlı bir şekilde ölçebileceğim ve endüstri şartlarında kullanılabilecek bir sensör önermenizi istiyorum. Şimdiden teşekkür eder, hayırlı akşamlar dilerim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Güncel
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elinizdeki cihazın hassasiyeti yeterli geliyorsa örnekleme sayısını artırarak ve sonucta ortalamasını alarak daha kararlı degerler elde edebilirsiniz.yani 5 adet ölçüm yapacagınıza 100 kere ölçüm degeri alın ve ortalamasını hesaplayın derim.Gerçi 1mm hassasiyetli cihazla 20 micronu ölçmek en az +- 5 adet hatalı ölçeceginizi baştan kabul etmiş sayıyorsunuz.Benim bir başka tavsiyem boya kalınlık ölçme sensörlerini inceleyin derim.Kolay gelsin.Aklıma başka fikir gelmedi:)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst