T1 Tip floresan ile U1 Tip floresan armatür arasındaki fark nedir?

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
T1 Tip floresan ile U1 Tip floresan armatür arasındaki fark nedir? ikiside birbirine benziyorda arasındaki farkı bulamadım? Birde dipnot şunu sormak istiyorum.. Mesela bir okul tuvaletinde aynaüstüne T1 tip 1*18W floresan mı koymalıyız?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
farklar için bayındırlık birim fiyatı kitabı poz açıklamalarına bakmak gerekir.

Tip T1 plexiglas flöresan armatür: (**)

En az 0,50 mm. kalınlığında demir sacdan özel profilli 10 - 15 cm. derinlik ampul, cins ve adedine göre genişlik ve uzunlukta kasası aşağıdaki ölçülerde, 3 - 4 mm. kalınlıkta ışık geçirgenliği en az %75 olan mat plexiglas veya şeffaf prizmalı plexiglaslı kolayca çıkarılabilen kapağı özel fırın boyalı, sac veya oksalize alüminyum çerçeveli, gerektiğinde uç uca ve yan yana eklenebilir ampulü TSE belgeli balastları ve starteri yanmayan malzemeden kilitli tip duyu, TSE belgeli bağlantı kabloları her nevi malzeme ve işçilik dahil, idarenin beğeneceği tipte sıva üstü plexiglas armatürün temini, işyerine nakli ve montajı

Tip U etanj flöresan armatür:

Contalı, menteşeli, açılabilen ve kulaklı vidalarla sıkıştırılabilen buzlu beyaz düz cam muhafazalı, en az 0,75 mm. kalınlığında özel alüminyum kaideli, 16 - 20 cm. derinlik, ampul cins ve adedine göre genişlik ve uzunlukta kasası kaidesi istenilen renkte özel fırın boyalı armatür, flöresan ampulü, TSE belgeli starteri ve balastları, yanmayan malzemeden kilitli tip duyu, TSE belgeli bağlantı kabloları, her nevi malzeme ve işçilik dahil komple etanj armatür yapılması, işyerine nakli ve yerine montajı.

ayna üstü için Etanj armatür olmalı. (en az IPX4)
 
T1 Armatürleri ile U1 armatürleri arasındaki en dikkat çeken farklardan biri etanj yani su geçirmez olması(lavabolarda gördüklerin), T1 ise genelde devlet dairelerinde gördüklerin olur .T1 armatüre illaki 1x18w koymak zorunda değilsin 4x18-4x20-4x40 de koyabilirsin.sormak istediğin eğer T1 1x18 ise cevabı hayır. ordaki T1 ve T2 tipler.U ise ayrı bi tip
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst