STM32F401 Target no device found hatası

Islemcinin reset bacagina buton bagla.

ST Link programini calistir.

Parmagin butonda basili kalsin.

Connect butonuna bas.

Parmagini butondan cek.

Bu sekilde ilk baglantiyi saglayabilirsin belki.
Reset butonu zaten devrede bulunuyor. Söylediğiniz şekilde de denedim olmadı. Yarın yeni birtane daha lehimleyeceğim sonuçları buradan yazarım.
 
MCU bacaklarında herhangi bir kısa devre mevcut değil hepsini ölçtüm. ST- link çalışıyor başka geliştirme kartlarında denedim. Lehimlerken MCU ya zara vermiş olabilir miyim diye düşünüyorum sadece. Birde şematiğe bakabildiniz mi herhangi bir sorun gözünüze çarptı mı?
Biraz küçük kalmış. Tam boyut görebilme imkanım varsa daha iyi olurdu.
 
Buyrun bi inceleyin
teşekkür ederim bu arada ilgilendiğiniz için.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Görüntüsü (14).png
    Ekran Görüntüsü (14).png
    29.1 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran Görüntüsü (15).png
    Ekran Görüntüsü (15).png
    33.6 KB · Görüntüleme: 21
Buyrun bi inceleyin
teşekkür ederim bu arada ilgilendiğiniz için.
Şemada bir sıkıntı göremedim. Devreyi kontrol ettiniz değil mi, herhangi bir kısa devre durumu olabilir. Bir de NRST bacağına benim şekildeki gibi pull-up direnci de ilave edip butona basmadan, aynı bacak sırasıyla bağlanmayı dener misin?
 
NRST pinin pull up direnciyle VCC ye bağlanması gerekir. Yani C207 kondansatörünün üstüne 10K gibi bir dirençle VCC ye bağlanması lazım. Aşağıdaki gibi yani

1658859853126.png
 
bugün 2. kartı lehimledim kart üzerinde sadece decoupling kapasitörleri , reset kapasitörü, boot direnci ve reset butonu bulunmakta. Boot 3.3 ve 0v , reset için pull up, resete basarken bağlanmak hardware reset için stlinke reset kablosu çekmek gibi tüm yolları denedim. Sorun nedir bilmiyorum ama çözdüğümde buraya yazacağım başkalar benim kadar uğraşmasın :D
 
Evet sorun çözüldü,
MCU içerisindeki regulatöre bağlı external kapasitörü ölçtüğümde gerilim alamadım. Her ne kadar MCU ya güç veriyor olsamda çekirdekte güç yoktu. Bunu araştırmaya başladığımda sorunu çözdüm.

https://community.st.com/s/question...sue-with-vcap-pin-and-dont-know-how-to-fix-it

benimle aynı sorun

VREF+ pinine ADC kullansanızda kullanmasanızda yada referansınız Vcc olsa bile oraya bağlantı yapmak zorundaymışız. Ben Vcc referansı kullandığımdan içerde hallettiğini düşünmüştüm ve sadece gerekli kapasitörleri bağlamıştım. Vref+ pinine 3.3v bağladığımda sorunum çözüldü. Reset pinine pull up direnci eklemeden de bir sıkıntı yok tercihen eklenebilir. Boot pini pull down konumda anında bağlandı vref+ düzeltmesini gerçekleştirince.

İlgi gösteren herkese teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,193
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst